Yaz mevsimi henüz başlamadan sıcak havaların, Ramazan Ayı’na denk gelmesi, klimaya olan rağbetin de erkenden artmasına sebep oldu.

Uzun süre oruç tutan vatandaşlar, susuzluğun üzerine bir de sıcaklığın eklenmesi ile soluğu beyaz eşya mağazalarında aldı.

Henüz yeni yeni depolardan çıkartılan klima ve vantilatörlere vatandaşın ilgisini sorduğumuz bir beyaz eşya mağazasının yetkilisi Emrullah Şengüloğlu, merak edilenleri cevapladı.



“Müşterilerimiz yavaş yavaş sormaya başladı”

Şengüloğlu şunları söyledi:

“Şuan da havaların ısınmasıyla müşterilerimiz yavaş yavaş sormaya başladı. Biz de depolarımız da ki ürünleri klimaları, vantilatörleri yavaş yavaş çıkartıyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla da sıcaklar baya arttı. Son günlerde bu sebepten dolayı insanlar bunaldıkça klima, vantilatörleri sormaya başladılar. “



“Dikkat etmemiz gerekiyor”

Serinlemek isteyenlerin sağlığından olmaması için de önerilerde bulunan Şengüloğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu gibi ürünlerde kullanmaya biraz daha dikkat emeliyiz çünkü klima yüz felcine ve doğal hastalıklara sebep olabiliyor. Bu tür ürünleri kullanırken biraz daha servislerimizin kullanma talimatlarına göre kullanmamız gerekiyor. Özellikle en soğuk derecelerde kullanmamız gerekiyor ve bu konuda çocuklarımıza özellikte dikkat etmemiz gerekiyor. Soğuk algınlığına, bronşit gibi hastalıklara bu tür ürünlerimiz biraz daha etkiliyor.“



“Hem cebimize zarar hem sağlığımıza zarar”

Klima alırken dikkat edilmesi gereken noktalara da açıklık getirdi. Enerji tasarrufunu dikkat çeken Şengüloğlu, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Günümüz de elektrik bizim için çok önemli bir detay. Ürünlerimiz de A++  enerji tasarrufu olması bizim için en önemli detaylardan biridir. İkincisi devletimiz şu anda inverter klima ürettiriyor. Diğer modellerin çoğunu yasakladı. Merdiven altı ürünleri kesinlikle satılması yasaklandı. İnverter ve A++ özelliği olan klimaları biz müşterilerimizin satın almasını tavsiye ediyoruz. Özellikle metrekare hesabı olduğu için fazlası hem cebimize zarar hem sağlığımıza zarar.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN