Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve İş-Kur İşbirliği ile gerçekleştirilen ‘Düzce’nin İşgücü Gelişim Projesi” konulu panel yapıldı.

Düzce’nin işgücü piyasa analizini yapmak ve mevcut kapasitesini geliştirmenin amaçlandığı panele belediye başkan Yardımcısı Vahap Demirel ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ve davetliler katıldı.

Panele katılımın az olması dikkat çekerken, panelde konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Düzce’nin 5084 sayılı Teşvik Yasası ile ciddi oranda sanayileştiğini ifade ederek, Düzce’de kalifiye eleman bulma noktasında sıkıntılar yaşandığını söyledi.
Büyük, sanayinin tek başına yeterli olmadığını söyleyerek “Makineler tek başına iş yapmıyor. O fabrikayı ve makineyi çalıştıracak insan gücüne ihtiyaç var. Bu noktada bizler yöneticiler olarak sadece ticaret odası olarak değil, valiler ve siyasetçiler olarak da iki arada kalıyoruz. “Ne İsa’ya yaranabiliyoruz ne Musa’ya yaranabiliyoruz.” Bir yanda fabrikalar kendilerine gerekli istihdamı üretimi sağlayacak işçi ve yöneticileri bulamıyor. Diğer tarafta binlerce insan iş bulamıyorum feryatları içinde bize geliyor. ”dedi.
Daha sonra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Özel Proje Uzmanı Didem Aydın Gültekin, proje raporu ve detayları hakkında bilgiler verdi.

Gültekin, düzce ilinin iş gücü ile ilgili olarak, ağırlıklı makine operatörü ve CNC operatörüne ihtiyaç duyulduğunu ve bu alanlarda eğitimli, deneyim sahibi elaman bulunmakta güçlük çekildiğini açıkladı.

Haber; S. KAŞKIR