2 yılı aşkın bir süredir gündemde olan üniversite yolu hala yapılmayı bekliyor. 2009 yerel seçimlerinde Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan’ın vaatlerinden biri olan üniversite yolu üzerinden iki buçuk yıl geçmesine rağmen hala yapılamadı.
“İlk çalışma üniversite yolu olacak”
2009 yerel seçimlerinin ardından Konuralp Belediye Başkanı olan Yusuf Ercan 5 Mayıs 2009 tarihinde yaptığı açıklamada ilk çalışmanın üniversite yolu olacağını ifade etmişti.
Ercan, “Yapacağımız ilk çalışma Düzce Üniversitesi yolu olacak. Bu konuda önümüzdeki cuma günü Milletvekilleri ve konuyla ilgisi olan kişilerle görüşmemiz olacak. Görüşme ile birlikte yolun güzergâhı da şekillenecek. Üniversitenin yolu bizim için büyük önem taşıyor. Bu sorunu bir an önce çözmeliyiz.” şeklinde konuşmuştu.
“Erbay’ın talimatı işe yaramadı”
13 Mayıs 2009 tarihinde ise dönemin Milletvekili Celal Erbay, yolda inceleme yapmış ve yolun bir an önce yapılması için yolun güzergâhında bir inceleme yapış ve konu ile ilgili talimat vermişti. Erbay’ın yaptığı incelemeden de bir sonuç çıkmadı ve üniversite yolu yine bir başka bahara kaldı.
“Yola tarla sahibi ve mirasçı engeli”
24 Eylül 2010 tarihinde Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan yine mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada yolun geçeceği tarlaların sahipleri ve mirasçılarından kaynaklandığını söyledi.
 Ercan, “Bundan önceki açıklamalarımızda sürekli şu gün bu gün diye tarihler verdik ancak bizim dışımızda yolun geçeceği tarlaların sahiplerinin ve hissedarlarının çok olması pek çoğunun vefat etmiş olması yüzünden tapuda sorunlar yaşandı. 2.5 Km lik duble yolun geçeceği tarlaların tapu işlemlerinde şu anda % 90 oranında tamamlandı kalan % 10 luk kısmı ile de görüşmeler sürüyor yıl başından önce kazmayı vurmayı hedefliyoruz” demişti. 2010 yılında yapılan bu açıklamanın ardından yola yine kazma vurulmadı.
“Yakış da Yaptıramadı”
Yolda çalışmaların bir türlü başlamaması nedeni ile dönemin Milletvekili Yaşar Yakış, Yusuf Ercan ile görüşerek yoldaki çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve yolda çalışmaların başlaması için ilgili yerlerle görüşerek çalışmaların başlamasını istedi. Fakat Yakış’ın da bu çalışması sonuç vermedi ve Üniversite yine yoldan mahrum kaldı.
Şerfioğlu, “Keşke devlet bize yetki verse”
17 Mart 2010 tarihinde Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, yol ile ilgili yaptığı açıklamasında “Keşke devlet bize yetkiyi verse. Şimdiye kadar biz yapardık.” İfadelerini kullanmıştı. “Köy yolundan ulaşılan tek üniversite biziz. Biz de bu soruyu he hafta soruyoruz. Cevabını alırsanız bize de söyleyin.”  diye sürdüren Rektör Şerifoğlu, yolun yapılmamasından duydukları rahatsızlığı dile getirmişti.
Kaçak bina iddiası
26 Mart 2011 tarihinde yol ile ilgili ortaya atılan iddialara göre “Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, yerel seçimler döneminde verdiği bir siyasi söz nedeni ile yolu yapamıyor. Yine kamuoyunda dolaşan iddilara göre Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Düzce Üniversitesi'nin yolunun yapılacağı güzergah üzerine bir mezarlık ve kaçak bir bina yaptı. Fakat bina izinsiz yapıldığı için el konuldu ve bina tescil edilerek hazineye devir edildi.” işte bu yüzden üniversite yolunda çalışmaların bir türlü başlamadığı öne sürülmüştü.
Vali Vasip Şahin Devreye girdi
Bu iddiaların üzerinden geçen 6 aylık süre içerisinde yolda hala bir çalışma yapılmadı. Son olarak alınan bilgilere göre üniversite yolu için Düzce Valisi Vasip Şahin’in devreye girdiği ve yolun yapılması için Düzce Belediyesi’nin yardım edeceği öğrenilmişti. Dün de Düzce Valiliği’nde üniversite ulaşımı ve yolu ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi ve yolun yapılması için adımların atılması yönünde görüşer bildirildiği öğrenildi.

Haber; R. BAL