Düzceninsesi ve Parantez gazeteleri tarafından hakkında ortaya atılan çirkin iftiralara karşı hukuki yollara başvuran Öncü Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Düzce ile Bolu Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı, kamuoyunu bilgilendirmek ve asılsız iddiaları ortaya atanların asıl amacını ortaya koymak amacıyla bir basın bildirisi yayımladı.

İFTİRA, KARALAMA, İTİBARSIZLAŞTIRMA, HAYSİYET CELLATLIĞI!”

Söz konusu gazetelerin haberlerin “iftira atma” ve “haysiyet cellatlığı yapma” amacını taşıdığının altını çizen Tonyalı, “İlimizde yayın yapan Düzceninsesi, Parantez gazeteleri ve internet sitelerini bünyesinde barındıran Oksijen Medya Grubu tarafından şahsım ve kurumlarım hakkında akıl almaz bir şekilde iftira, karalama, itibarsızlaştırma, haysiyet cellatlığı yapan haberler çıkmıştır.” ifadesini kullandı.

GİZLENECEK, SAKLANACAK HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

Gazeteciler Vakfı tarafından 11 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul Dolmabahçe’de düzenlenen iftar yemeğine ilişkin bir fotoğrafla kendisine yönelik asılsız iddialarda bulunulduğunun altını çizen Öncü Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı, şunları kaydetti: “11 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul Dolmabahçe’de Düzce’den 3 arkadaşımızla beraber bir iftar yemeğinde çekilmiş bir resmimi Gazeteci Mehmet Baransu ile paralel gösterilerek FETÖ’cü lanse edilmeye çalışılmıştır. Oysa o yemekte ünlü işadamları Ali Ağaoğlu, Nihat Özdemir ve Ali Sabancı, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ile siyasetçi Süleyman Soylu’nun yanı sıra onlarca ünlü gazeteci ve bir o kadar da tanınmış işadamı vardı. Kamuoyuna alenen açık olan bu iftar yemeğinin gizlenecek, saklanacak hiçbir şeyi olmadığı kamuoyunun malumudur.”

MEHMET KELEŞ’İN HAVUZ MEDYA GRUBU, TELEVİZYONUMU VE BENİ SATIN ALAMADIKLARI İÇİN BU HAYSİYET CELLATLIĞINI YAPMIŞLARDIR!”

“Şahsımın ne cemaat yapılanması ne paralel yapı ne FETÖ örgütü ne de o vakıfla uzaktan yakından bir alakam olmadığı bilindiği halde AK Parti içerisindeki siyasi hesaplaşmaların sonucunda Mehmet Keleş’in havuz medya grubu, televizyonumu ve beni satın alamadıkları için bu haysiyet cellatlığını yapmışlardır.” diyen Tonyalı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum, maddi ve manevi tazminat davası için avukatıma talimat verdim. Yargı önünde hesaplaşacağız. Düzce’mizin gelmiş olduğu siyasi mafyalaşma hepinizin malumudur. Bu mücadelemde sağduyulu kamuoyu ve basının gereken hassasiyeti göstereceğine inancım tamdır. Meydanı bu yapılanmaya bırakmaya hiç niyetim yok. Tek başıma da kalsam 22 yıldır sürdürdüğüm objektif yayıncılığa devam edeceğim. Bu yapı beni susturamayacak, beni ve şirketlerimi sindiremeyecek. Benim alnım ak, kimin kara olduğunu zaman gösterecek.”

TERÖRE LANET VE ŞEHİTLERİ ANMA MİTİNGİMİZ AĞRINIZA MI GİTTİ!”

Hakkındaki karalama amacı taşıyan asılsız iddialara da değinen Tonyalı, “Ben AK Parti camiasını dizayn ediyormuşum. Bu akılla bağdaşmayan iftiradır. Ayrıca diğer bir iddiası da cumhuriyet mitingleri düzenlemişim, bu da iftira! Ben ve arkadaşlarım, yıllar evvel Teröre Lanet ve Şehitleri Anma Mitingi düzenledik. Evet onu ben ve arkadaşlarım düzenledi. İktidarından muhalefetine herkes katıldı. Bu ağırlarına mı gitti! Aynı günün akşamı da Büyük Camii’de şehitlerin ruhuna mevlit okuttum.” ifadelerine yer verdi.

DOĞA OKULLARI DA HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATTI”

Mensubu olduğu eğitim kurumlarına da FETÖ iddiası ile iftira atılarak işine engel olunmak istendiğini vurgulayan Tonyalı, “Bununla ilgili de Doğa Okulları gerekli hukuki işlemleri başlattı. Şuan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Doğa Okulları’nı ziyaret ediyor.

DOĞA OKULLARI’NIN GÜVENLİ OLDUĞU BAKANLIKÇA ONAYLIDIR”

Ayrıca Sayın Bakan tarafından yapılan “Teşvikli okullar güvenli okullardır” açıklaması da Doğa Okulları’nın güvenli olduğunu açıkça göstermektedir. Çünkü teşvik yürürlüğe girdiği günden beri Doğa Okulları teşvik kapsamındadır. Yine Doğa Okulları’nın sahibi Ömer Saçaklıoğlu da okullarımızı ziyaret ediyor. Bolu’daki okulumuzu da ziyaret etme programları var. Bu iddia da dolayısıyla iftira! Kamuoyuna saygıyla duyururum…”