İnönü ve Avni Akyol parklarına yönelik 24 Mayıs’ta düzenlenen ikinci ihaleler Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından bir kez daha iptal edildi. Başkan Dursun Ay, ihaleleri neden ettiğini Öncü TV’nin ‘Günün Konuğu’ programında açıkladı. Ayrıca Ramazan Bayramı’nın ikinci günü kısmen açılışı gerçekleştirilecek olan Melen Su Park projesinin son durumu hakkında bilgiler verdi.

İlk ihaleler 28 Eylül’de yapılmıştı
Yıllarca sözleşme yenilenerek mevcut müstecirlere verilen İnönü ve Avni Akyol parkları için 28 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen ilk ihale o dönem istifa ile boşalan koltuğa yeni oturan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay tarafından iptal edilmişti. Aylar sonra 24 Mayıs 2018 tarihinde bu kez Avni Akyol Parkı’ndaki işletmelerin parça parça verildiği ihalelerde taliplilerin kıyasıya yarışması sonucu kira bedellerinin uçuk fiyatlara yükselmesi Başkan Dursun Ay’ı yine iptal yönünde karar almaya itti. Düzce Belediyesi’nin bir kamuoyu açıklaması ile duyurduğu ihale iptallerine ilişkin Öncü TV’nin ‘Günün Konuğu’ programında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Kira fiyatlarının çok aşırı yükseldiğini gördüm”
“Biz geldiğimiz günden itibaren vatandaşımızın bu şehirde daha rahat etmesi, yaşam kalitesini daha da arttırmak için gayretler sarf ediyoruz. Oradaki müstecirler parkları kendi alanlarının dışına çıkartmıştı. Onları kendi alanlarına çektik. Orayı artık belediyemiz çalıştırsın diye düşünüyoruz. Belediyemizden başka birisinin orada daha uygun fiyatlarla vatandaşımıza hizmet edemeyeceğini düşünüyoruz. Bu konuda yapmış olduğumuz ihalede şunu gördük. Kira fiyatlarının çok aşırı yükseldiğini gördüm. Bu fiyatlarla vatandaşa uygun, kaliteli bir hizmet yapılamayacağını gördüğüm için özellikle bu yönde bir karar verdim. Dolayısıyla belediyemiz orada vatandaşa daha kaliteli ve daha ucuz bir hizmet vermesi için belediyemizin yapması yönünde karar verdik. Parkları halkımıza açacağız. Vatandaş gelecek parkları kendi yeriymiş gibi kullanacak. Kesinlikle onlara müdahale edilmeyecek. Vatandaşımız kendi evinden getirecek parkta çayını içecek, poğaçasını yiyecek gerekirse orada çalıştırdığımız yerden çayını simidini söyleyecek. Biz tamamen vatandaş odaklı parklarımız çalıştırmayı düşünüyoruz.”  



“Kendisi de işletebilir, şirkete de verebilir”
Parkları Melen Su Park’ın işletmesini de ihaleyle alan belediye şirketi YEYPAŞ’a verilip verilmeyeceği konusunda ise şunları kaydetti:

“Belediyemiz direkt kendisi de işletebilir gerekirse şirkete de verebilir. Erguvan Sosyal Tesisimiz gibi belediyenin kendi şirket de çalıştırabilir.  O konuda arkadaşlarımız hukuki anlamda da çalışıyorlar. Kültür hizmetleri adı altında çalışabilir. Belediyemizin çeşitli birimleri bu işi yapabilir. Bizim gayemiz vatandaşa kaliteli ve ucuz bir hizmet verebilmek.”

“YEYPAŞ’a verirsek başkasına kiralayamaz!”
Başkan Ay, işletmeciliğin YEYPAŞ’a verilmesi halinde YEYPAŞ’ın işyerlerini 2. kişilere kiralayıp kiralamayacağı konusunda ise net konuştu ve "Kesinlikle başka kişilere verilmeyecek.” dedi.

“Melen Su Park’ta bir bayram havası estirmek istiyoruz”
Söz Düzce Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen Melen Su Park’a geldiğinde ise ekiplerin açılışa hazırlık için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Bayramın 2. günü saat 20.00’da açılışı gerçekleştirilecek projenin henüz tam anlamıyla bitmediğinin altını çizen Başkan Ay, şunları kaydetti:  “Bir açılış değil bu. Çünkü daha bitmedi bazı kısımları. Suyun şişirme konusu daha uzun sürecek ama diğer kısımlarımız bitti. Orada bir bayram buluşması yapmayı düşünüyoruz. Köprümüzü ışıklandırıyoruz. Ayrıca Lunaparkımız var orada. Çocuk oyun parkları. Bütün alanları donattık. Orada görsel bir bayram havası estirmek istiyoruz.” dedi.

Atlı Zabıta Projesi de başlıyor
Düzce’de bir ilk olan Atlı Zabıta Projesi’nin de Melen Su Park açılışı ile hayata geçirileceğini açıklayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şu ifadeleri kullandı:

“Açılışımızda atlı zabıtalarımız olacak. İlk defa orada devreye girecek. Bütün Düzceliler’i oraya bekliyoruz. İlk defa orada görecekler atlı zabıtaları.” dedi.

Bayramda lunapark da hizmette…
Projenin çok fonksiyonlu olduğunu barındırdığı sosyal donatıları sıralayarak anlatan Başkan Ay, şöyle konuştu: “Orada ormanlık bir alanımız var. Orada mangal bölümü oluşturuyoruz. Çocuk oyun alanlarımız var çok yoğun bir şekilde. Oturma gruplarımız var Melen’in kenarında. İnsanlar dinlenecekler. Düğün salonumuz var. Artık düğün yapılırken oradaki boğaz köprüsünden gelin damat gelecek salona doğru. Çok nostaljik bir durum oluşacak. Işıklandırma sistemimizi en son sistem yaptırdık. Işıklandırmayı görmek için özellikle akşam saatine aldık ki köprümüzün ışıkları görünsün. Çevre düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca orada spor alanlarımız var. Voleybol, basketbol, tenis kortları. Bütün sporcularımızda gelecekler. Herkesin kullanıma açık bir alan olacak. Halkımızın Düzce’de sıkıldığı anda hava alacağı en kısa noktada dinlenebilecekler. Hatta evden kahvaltılıklarını alıp gidip orada otururlar. İsteyen kahvaltısı yapar, isteyen mangalını yapar, isteyen çocuklarını oynatır. Orası bir yaşam alanı. Lunapark sıfır gibi. Lunaparkı çalıştıracak kişiyle görüştük ama daha büyük bir dönme dolap getirecekti yetiştiremedi. İleriki zamanlarda daha büyük bir dönme dolap getirecek. 5 yıllık sözleşme yaptık kendileriyle. Talebe göre kendisi aletleri zaman içinde değiştirecek. Lunaparka gitmek isteyenler gidebilir. Herkes istediğini bulabilecek orada.”
 

Haber: C.ÜSTÜNER