1999 yılında meydana gelen depremlerin üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen İl merkezinde hala yaşamlarını prefabriklerde sürdürüyorlar.
Peki bu insanları prefabrikte yaşamaya iten neden nedir.
Vatandaşlar bizlere ev sözü verenlerin sözünü tutmalarını bekilyoruz dediler.
17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin üzerlerinden 10 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen İlimizde prefabrik yaşamı hale devam ediyor.
Az sayıdada olsa prefabrik işyerleri bşata olmak üzre bazı hizmet kesimleri ile birlikte barınma konsunda prefabrik yaşamı bitmiş değil.
10 yıldır prefabriklerde yaşayan insanlar neden halen pek çok zorluğuna rağmen prefabriklerde barınmaya çalışıyorlar.
Depremlerle birlikte Düzce genelinde Gümüşpınar, Kirazlı, Fevziçakmak Beyciler başta olmak üzre hemen her mahalede kurulan prefabrik kentler kalıcı konutların yapılmasıyla birlikte birer birer boşaltıldı ancak son olarak Kiremitocağında bulunan prefabriklere yerleştirilen vatandaşların büyük bir kısmı halen yaşamlarını burada sürdürmeye devam ediyorlar.
Artık ekonomik ömürlerini dolduran ve çürümeye başlayan prefabriklerin bazıları boşaltılmış ve kaldrımış ancak büyük çoğunluğunda yaşam devam ediyor. Depremin ardından 10. kışa girilirken bu insanlar neden halen prefabriklerde yaşam mücadelesini sürdürüyorlar bu soruyu sorduğumuz vatandaşlar gidecek yerleri olmadığını ve gelirleri bulunmadığı için, kimileride hastalık nedeniyle sağlık kuruluşlarına yakın oluşu yüzünden bu zorluklara katlandıklarını söyleyerek kendilerine verilen konut sözünün yerine getirilmesini beklediklerini söylediler.