Yapıldığından bu yana sorunların bitmek bilmediği Metek Toki’de yönetim hakkındaki şikayetlerin de ardı arkası kesilmiyor. Genel olarak 3 ayda bir asılan gelir gider toplamları incelendiğinde her ay hesaplarda farklılıklar olduğunu fark eden site sakinlerinden biri, site yönetimini mahkemeye verdi.
Sadece yönetimin apartmanlara asmış olduğu belgelerde altı aylık dilimde 22 bin 325 TL farklılık olduğunu söyleyen site sakini, yapılmayan hizmetler karşılında fatura gösterildiğini iddia etti. Site Müdürlüğünü Murat Çimen in yaptığı konutlarda bir çok soruya cevap verilmediğini belirten vatandaşlar, hesapların bilirkişi tarafından incelenmesini istedi.
Site sakinlerinin iddiasına göre, Metek Toki sitesinde oturan bir konut sahibi, 2010 yılının mart ayında oturmaya başladığı konutuna 2010 yılının şubat ayından itibaren 44 lira aidat veriyor.
Ayrıca ilk konutları teslim alındığında konut başına 523 TL para toplanırken, 2010 yılından itibaren bir konut sahibi ortalama Bin 620 TL aidat ödemesine karşın hizmet alınmadığına dair tepki gösteriliyor. Bin 776 konuttun bulunduğu sitede bu güne kadar toplanan aidatların ve son olarak toplanan ısı ölçer cihazı bedellerinin alınması ile ortaya çıkan bütçenin nerelere harcandığının bilir kişi tarafından incelenmesi istendi.
Metek toki konutlarında neler olduğunu site sakinleri öğrenmek isterken, yönetimden bir açıklama yapılmasını, bir an önce sorunların çözülmesini beklediklerini belirttiler.

Haber: H. İŞCAN