Düzce Depremzedeler Derneği tarafından 12 Kasım Düzce Depreminin 10. yıl dönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yapıldı.
17 Ağustos 1999 depreminden etkilenen Düzce yaklaşık iki ay sonra 12 Kasım depremi ile saat 18:58'de gerçekleşen 7.2 büyüklüğündeki deprem ile bir kez daha sarsılmıştır. Bir çok insanımız hayatını kaybetmiş bir çok aile konutsuz kalmış şehir yerle bir olmuştur. Aradan on yıl geçti. On yılda.. Neler yapıldı! Neler yapılmadı!

12 Kasım depremi ve ondan 68 gün önce yaşanan 17 Ağustos depremlerinde Düzce ilinde 1.052 kişi hayatını kaybetti 3840 kişi yaralandı. 17 ağustos ve 12 Kasım depremleri sonrasında yurtdışından ve yurtiçinden toplanan yardımlar, bedelli askerlikten aktarılan para, geçici ve ek vergiler eliyle toplanan paralarla iki deprem sonrası ortaya çıkan zararları gidermek için ciddi bir kaynak oluşturuldu.

İki deprem sonrası mevcut yapı stoğu ciddi hasar aldı. Düzce ilinde 16.666 konut ağır hasar aldı, 11.968 konut orta hasar aldı. Yani bu kadar aile konutsuz kaldı. Yeniden yapılanma sürecinde yeni imar planları, yeni yerleşim alnları ve depremde hasar alan mevcut yapı stoğu ile Düzce'nin mekansal gelişimi depremden ders alındığını göstermektedir.

Depremin 10. yılı etkinlikleri yapılan ve yapılmayanların değerlendirmesi anlamını taşırsa geleceğe faydalı olacağını düşünmekteyiz. On yıl herkes için çok zordu ve yaşanan bu kadar acının bilince dönüşmesi gerektiğini düşünmekteyiz denildi.