Ramazan Bayramı'nın son günü yaşanırken bayramın nasıl geçtiğini sorduğumuz Düzceli vatandaşlar, hallerinden memnun görünmüyor. Özellikle eski bayramları hala aradıklarını belirten vatandaşlar, özellikle bu bayramın sönük geçtiğini ifade ediyor.

Yaşadıkları sorunlar yüzünden bayrama kendilerini veremediklerini belirten vatandaşlar,”Bu şartlar altında bayramları eskisi gibi yaşayamıyoruz. Ekonomik sorunlarımız bayramların önüne geçiyor. Bayramda geziyoruz ama kafamızda hep borç harç var. İki çocuk okutuyoruz ve gezerken bile onları nasıl okutabilirimin düşüncesi içerisindeyiz. Gerçekten ekonomide yaşanan sorunlar, bizi bayramlarda bile derinden etkiliyor. Eski bayramlarda en azından cebimizde para vardı ve eğlenebiliyorduk. Şimdi ise ne biz para harcayabiliyoruz ne de çocuklara para verebiliyoruz. Halimiz çok kötü.” şeklinde konuştular.

Bazı vatandaşlar ise halinden memnun görünüyor. Bayramlarda eğlenmenin vatandaşın elinde olduğunu söyleyen vatandaşlar,”Bayramlarda eğlenmek istiyorsanız kendinize söz geçirmeniz gerekiyor. Hava güzel, çarşı kalabalık, gezilecek yerler çoğunlukta. Eğer insan gerçekten bayramın tadını çıkarmak istiyorsa bu şartlar altında da eğlenebilir. Eski bayramları aramıyoruz çünkü her bayramın kendine has güzellikleri vardır.” ifadelerini kullandılar.