Düzce eskiden yeşilliği ile bilinirdi. Zaman içinde yeşil yok olup binalar kuruldu. Sonrasında ise deprem ile birlikte insanların çevreye dağılması, evler yapması, kalıcı konutların yapılıp bol bol ağaç dikilmesi yeşilliğimize bir nebze olsun kavuşmamızı sağladı.

Bu günlerde ise çevredeki irili ufaklı bir çok ağaç kurumaya başladı. Çınar ağacından kavak ağacına, Kayın ağacından ıhlamurlara kadar değişik türdeki ağaçlar birer birer yok olmanın yolunu tuttular.

Şehir içindeki ağaçların kuruma nedeni olarak baz istasyonları iddiaları bulunurken, çevredeki mahallelerde ve kalıcı konutlar ise ağaçların kurumasının nedeni bilinmiyor.

Neredeyse her bahçede ya da ağaçlıklı bölümde kuruma durumuna gelen ağaçlara ise ne İl Tarım Müdürlüğü’nden, ne Ziraat Mühendislerinden dolayısı ile de onların odalarından, ne de belediye yetkililerinden açıklama gelmiyor.

Ağaçların kurumasının engellenmesi konusunda da yine bu üç kurumun bir çalışma yaptıkları ile ilgilide bilgi verilmiyor.

Ağaçların kurumaları konusunda havaların kurak gitmesi gibi bir iddiadan da bahsedilebilir. Ancak bu, tüm ağaçların kuruması durumunda söz konusu olabilir. Kısaca kuraklıktan öte bir başka nedenden dolayı yeşil Düzce yine özelliğini kaybetmeye doğru gidiyor.

Haber; R. BAL