AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz dün akşam belediye meclis salonunda gençlerle buluştu. Gençleri dinleyerek onların sorularına cevap, sorunlarına çözüm önerileri sunan Korkmaz, özellikle üniversite yolu için sert konuşarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini, hiçbir kuruma verilmeyen bütçenin üniversiteye verildiğini, bu bütçeyle yolun çoktan yapılması gerektiğini vurguladı.

Korkmaz, “ Üniversite yolu konusunda herkes elini taşın altına koymalı. Kimsenin oynamadığı saha ile yüzme havuzu yapılacağına önce yol yapılsaydı. Bunlar olmasın mı olsun tabiki. Ama, biz 82 milyon lira ödenek çıkarmışız. İGM’nin köyler için yol, su bütün ödeneği bile sadece 20 milyon lira. Böyle büyük miktarda bir ödenek çıkarılmışken kalkıp da yolumuz yapılmıyor diyemezsin. Yusuf Ercan ne yapsın zaten bir sürü borcu var. Siyasiler, İGM, Valilik, üniversite herkes elini taşın altına koymalı. Belde üniversiteyiz onun için böyle oluyor, beldeye gelmeseydiniz efendim. Biz görevimizi yaptık ödeneği çıkarttık. Çok paranız var yapın yolunuzu. Ben görevimi yaptım ancak kusura bakmayın üniversite yoluna harç döktürmek de kusura bakmayın benim işim değil.” Dedi.

Bakan müdürleri kendi atadı

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan değişiklikle ilgili bir soruyu cevaplayan Korkmaz, Sakarya Milli Eğitim Müdürü’nün Düzce’ye gelmesiyle ilgili olarak üç milletvekilinin üzerinde anlaştığı bir isim şeklindeki bilginin yanlış olduğunu, Bakan Dinçer’in müdürleri kendi kararıyla atadığını söyledi. Korkmaz, bu konuyla ilgili konuşurken bazen basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı ve bazı basın kuruluşlarına ateş püskürdü.

Korkmaz, “ Yazılı basın ile ilgili bir sıkıntı var. Bir kısım basın hiç konuşmadığım şeyleri yazıp hem de internet sitesine atıyor. Kendi çalıp kendi oynuyor. Ahlaksızca yazılıyor. Hepsini not ediyorum zamanı geldiğinde önlerine koyacağım. Kimse kimseye hakaret edemez. Bu yazılanlar ahlaksızlık, seviyesizlik ve şerefsizliktir.” Dedi.

“Bizim Osman dalmış. 1 saat sonra da ben dalmışım”

Korkmaz, Milletvekili Osman Çakır ile birlikte mecliste uyurlarken çekilen ve ulusal basında da yer bulan fotoğrafların hikayesini de gençlere anlattı.

Korkmaz, “Bizim Osman dalmış. Bir tek o değil ki, bir 70-80 kişi yani. Sadece bİzim fotoğrafların çıkmasının nedenini biliyorum. Yüksekte bir basın locası var. Milliyet'in bir muhabiri var, ben Osman Beyi çekerken o da beni çekiyor. 1 saat sonra da ben dalmışım. Basın mensubu için güzel bir görüntü. O da onu yakalamış. Basacağım dedi ben de 'bas' dedim.” şeklinde konuştu.