Geçtiğimiz günlerde hizmete sokulan ve resmi açılışı 6 Kasım tarihinde yapılacak olan Darıcı Mahallesi’ndeki Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde son hazırlıklar yapılıyor. Düzce halkının senelerdir hasretle beklediği Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılışı töreni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımlarıyla Pazar günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.
“Geçici” denilerek taşındığı Çoban mevkiindeki yerinde 17 yıldır hizmet veren ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle hem yolcuların hem de esnafın sık sık şikayet ettiği mevcut terminalin, Darıcı Mahallesi’ndeki modern binasına taşınması ile yeni bir sayfa açılmış olacak.
TRAFİKTE YOĞUNLUĞA NEDEN OLUYOR
Pazar günü yapılacak açılış öncesi Düzce Belediyesi tüm imkanlarıyla terminal bağlantı yollarını ve çevre düzenlemelerini tamamlamak için mesai harcıyor. Haydar Gördebil Bulvarı üzerinde bir yandan yol genişletme çalışması diğer bir yanda ise çevre düzenleme çalışması yürütülüyor. Çalışmalar sırasında ulaşımın zaman zaman tek şeritten sağlanması, yoğunluğuna neden oluyor.


BİLBOARDLARLA VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ
Düzce Belediyesi tarafından şehrin bir çok noktasındaki billboardlara asılan ilanlarla vatandaşlar açılışa davet edildi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in fotoğrafının yer aldığı ilanda Başkan Keleş’in ‘Söz verdik, Yaptık’ ifadesine yer verildi.
TÜM OTOBÜSLER TERMİNALDEN KALKACAK
21 otobüs peronu ile 52 minibüs peronu yer aldığı terminalde, tüm ilçe ve köy otobüsleri tek adresten hizmet verecek.
Açılışa yetiştirilmesi planlanan terminal şimdilik OSB Bağlantı yolu olmadan faaliyet gösterecek. Terminalin açılmasıyla birlikte Düzce halkı ve terminal çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılar sona ermesi bekleniyor.
Öte yandan Bakan Özlü’nün Düzce programı, terminalin ardından da devam edecek. Bakan Faruk Özlü, yeni hizmete giren bir işletmenin de açılışını yapacak.