TANITIM ATAĞI KARŞILIK BULMAYA BAŞLADI

İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehrin arasında önemli bir geçiş güzergahında olmasına karşılık yıllarca içerisinde barındırdığı güzellikler saklı kalan Düzce'de turizmin kıymeti artık daha iyi biliniyor. Yeşilin bin bir tonuna sahip olması nedeniyle "Yeşil Düzce" olarak anılan şehrin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin daha geniş kitlelere ulaşması için son yıllarda yürütülen tanıtım atağının karşılığı turist olarak dönmeye başladı. Özellikle Başkent Ankara'da gerçekleştirilen tanıtım günleri etkinlikleri ile İstanbul başta olmak üzere diğer büyükşehirlerde düzenlenen fuarlarda Düzce'nin tanıtımının başarılı şekilde yapılması ile kente gelen turist sayısında önemli bir artış yaşanmaya başladığı öğrenildi.

TOPUK EN GÖZDE ADRES

Yaz gibi kış aylarında da yürüyüş ve keşif yapmak isteyen bir çok doğasevere farklı alternatifler sunan Düzce, bu doğrultuda hemen hemen her haftasonu tur şirketleri ile gelen kalabalık grupları ağırlıyor. Daha çok İstanbul ve Ankara'dan Düzce'yi ziyarete gelen turistlerin gözde adresi ise şu günlerde Topuk Yaylası oluyor. Karın Düzce'de ilk beyaza bürüdüğü adreslerden olan Topuk Göleti'nin etrafından gezen gruplar, devamında Bolu-Düzce arasındaki Oflu, Eğrelti ve Kütüklü yaylalarını takip ederek Kaynaşlı-Abant arasında doğa yürüyüşü gerçekleştiriyor. Fotoğraf tutkunlarının son dönemdeki uğrak adresi de bu doğal güzellikler oluyor. Genellikle yaklaşık 16 kilometre süren parkur yürüyüşlerinde yaylalarının doyumsuz güzellikleri denklanşöre basılarak ölümsüzleştiriliyor. Kardan üşüyen ellerin odun ateşinde ısıtıldığı gezilerin en keyifli anı ise semaverde demlenen çay oluyor.

KIŞ TURİZMİNE AĞIRLIK VERİLMELİ

Öte yandan gezmek ya da fotosafari için Düzce'yi tercih eden turistlerin büyük bölümünün şehre ikinci ya da üçüncü gelişlerinin olması barındırdığı güzelliklerin damakta tat bıraktığını gösteriyor. Düzce'nin artık kış turizminde de parlaması yavaş yavaş istenilen amaca ulaşıldığını da ortaya koyuyor. Bu doğrultuda, kayak merkezi yapılması planlanan Kardüz başta olmak üzere kış dönemine yönelik yatırımların arttırılması bekleniyor.