1 Ocak 2015’ten bu yana her cumartesi iş bırakarak cumartesi nöbetlerini protesto eden Türk Sağlık-Sen, sendika üyesi bir aile hekimine ceza verilmesi üzerine konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkemenin lehte sonuçlanması üzerine yazılı bir açıklama yapan sendikanın Düzce Şubesi Başkanı Şemsettin Bahadır, “Mahkeme verilen cezayı iptal etti. Bu kararla, sendikamızın aldığı karar doğrultusunda cumartesi iş bırakarak nöbete gitmeyenlere ceza verilemeyeceğini tescillemiş olduk.” ifadelerini kullandı. 

Haklılığımız bir kez daha tescillendi

Bahadır, şu ifadelere yer verdi: “Aile hekimliğinde haksız ve hukuksuz olan cumartesi nöbetlerine karşı kararlılıkla bir mücadele sürdürüyoruz. 1 Ocak 2015’ten itibaren her cumartesi iş bırakarak angarya olan bu nöbetleri tutmayacağımızı güçlü bir şekilde ilan ediyoruz. Bu konudaki haklılığımız kazandığımız mahkeme kararı ile de bir kez daha tescillenmiştir. Türk Sağlık-Sen’in açtığı dava sonucunda mahkeme cumartesi nöbetine gitmeyerek iş bırakan aile hekimine verilen cezayı iptal etmiştir. Cumartesi nöbetleri ile ilgili olarak kazanılan bu ilk dava ile Türk Sağlık-Sen farklılığını ve mücadelesini bir kez daha ortaya koymuştur.” 

Artık bu zulüm sona ermeli

Konunun mahkemeye taşınma nedenini de anlatan Bahadır, “Adapazarı’nda görevli Türk Sağlık-Sen üyesi aile hekiminin 10 Ocak 2015 tarihinde cumartesi nöbetine gitmemesi nedeniyle 5 ihtar puanı cezası verilmişti. Cezanın iptali için sendikamız tarafından Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Mahkeme verdiği kararda aile hekiminin üyesi olduğu Türk Sağlık-Sen’in iş bırakma kararı aldığına dikkat çekti. Kararda “Örgütlenme özgürlüğü kapsamında bir gün göreve gelmemek fiilinin mazeret olarak kabulü gerektiğinden, izinsiz işe gelmemek fiilinin sübuta etmediği sonuç ve kanaatine varıldığından, disiplin suçu teşkil etmeyen eylemi nedeniyle davacı hakkında tesis edilen işlemin hukuka uygun bulunmadığı sonucuna varılmıştır” denilerek verilen ceza iptal edilmiştir. Cumartesi nöbetlerine karşı kazanılan bu ilk dava aile hekimlerimize ve aile sağlığı çalışanlarımıza hayırlı olsun. Herkes bilsin ki bu mücadelemiz cumartesi nöbetleri ortadan kalkana kadar sürecektir. Çünkü biz haklıyız ve kazanacağız. Türk Sağlık-Sen olarak buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Çalışan bu işten rahatsız, angarya istemiyor, yargı kararları da çalışanı tasdikliyor. Artık bu zulüm sona ermeli ve cumartesi nöbetleri iptal edilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Haber:C.ÜSTÜNER