Demokrasi nöbetlerinin taçlandırılacağı gün geldi çattı. FETÖ Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı bugün tüm Türkiye meydanlarda tek ses, tek yürek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine CHP ve MHP liderlerinin de hazır bulunduğu İstanbul Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne 80 ilde de mitinglerle destek verildi. Düzce'de saat 17.00'da Cedidiye Cami önünden yürüyüşle başlayan demokrasi mitingi Anıtpark'ta devam etti.


7'den 70'e binler yürüdü 
15 Temmuz'da TSK içerisine sızmış bir grup FETÖ Terör Örgütü üyesinin darbe girişimine devletle omuz omuza vererek tokat vuran ve o günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, demokrasi ve milli iradeye olan bağlılıklarını son nöbet gününde meydanları mahşeri kalabalıkla doldurarak gösterdi. 81 ilde olduğu gibi Düzce'de de 7'den 70'e binlerce vatandaş yürüyüş saati olan 17.00 öncesi akın akın toplanma yeri olan Cedidiye Camii önüne geldi. Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı yürüyüş ve miting öncesinde demokrasi nöbetçilerine Türk bayrağı dağıtıldı. Düzce protokolünün tam kadro hazır bulunduğu yürüyüşte AK Parti, CHP ve MHP il başkanları, Eski Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler, eski siyasetçiler, emniyet ve jandarmadan rütbeliler ve iş dünyasından da çok sayıda isim yer aldı. Yürüyüşün dikkat çeken bir ismi de Düzce'ye sık sık ziyaretler gerçekleştiren Ünlü Pop Şarkıcısı Murat Başaran'dı...


İstanbul Caddesi kırmızı-beyaza büründü
Darbe teşebbüsünün ardından konu vatan olunca siyasi parti gözetmeksizin milyonların tek yürek olduğunun resmi yine en güzel şekilde çizildi. Demokrasi nöbetinin taçlandığı son günde yürüyüşe geçen yüz binler, İstanbul Caddesi'ni kırmızı-beyaza bürüdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine kalkışma gecesinden itibaren meydana koşan ve 23 gündür Anıtpark'ı terketmeyen binler, bugün yine aynı öfkeyle darbe girişimine lanet yağdırdı. Devlete, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını haykırdı. Yürüyüş boyunca hep bir ağızdan sloganlar atıldı.

“Demokrasi ve Şehitler Mitingi” an be an takip edildi
Miting adresi olan Anıtpark'ta sona eren yürüyüşün ardından meydana kurulan dev ekranla Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile devletin zirvesi ve siyasi parti liderlerinin konuşmaları an be an takip edildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve Türkiye tarihinin en büyük mitingi olması beklenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için milyonlar Yenikapı Miting Alanı'nda buluştu. Saat 16.00'dan itibaren miting alanında mehter marşları çalınırken, vatandaşlar tezahüratta bulundu ve sık sık tekbir getirdi. Miting alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli sahneden vatandaşları selamladı.  



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan miting, Kur'an tilaveti ve demokrasi şehitlerimiz için dua ile devam etti. Devlet protokolü uygulanan liderlerin konuşmalarında sırayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka seslenecek.



Haber; C. ÜSTÜNER