Resmi gazete’ de yayımlanan ve 1 Mart’tan geçerli olacak 2008 yılı noterlik tarifesine göre, yaptıkları işlemlerden harçlar kanununa göre, aldıkları harçların % 30’u oranında noter ücreti alacak. Bu suretle hesaplanan ücret miktarlarında 0,5 YKR’nı dan da 2,28 YTL yazı ücreti alacak. Noterler, her ne suretle olursa olsun yazdıkları kağıtların dairede kalan nüshası ile iş sahibine verilen asıl ve örneklerinin her sayfasından da 2.218 YTL yazı ücreti alacak.

Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemleri noter yazdığı takdirde de aynı ücret alınacak. Tanıklık ve onama şerhlerinden ise ücreti alınmayacak. Noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 19,15 YTL çevirme ücreti alınacak. Noterler, kanunda öngörülen bildirim yükümlülükleri doğrultusunda yazacakları her yazı için 73 YKR bildirim yazı ücreti tahsil edecek.

Noterler ve imzaya yetkili vekilleri, noterlik dairesi dışında iş yapmak veya Noterlik Kanunu’nun 55’inci maddesi hükmü uyarınca evrak ve defterleri götürmek için daireden ayrıldıklarında gerekli yol giderlerinden başka her işten, her gün için 9,17 YTL yol ödeneği alacak.