Nuhlar köyünde evlerin üst tarafından geçen Hidroelektrik Santralinden taşan su halkı tedirgin ediyor. 2 senedir aynı sorunla boğuşan köy sakinlerine evlerinde rahatlık yok. Bahçelerinde sebze, meyve yetiştiremeyen vatandaşlar, bir çok kez valiliğe şikayette bulunduklarını söyleyerek, baraja çözüm bulunmasını istediler.

Köy halkından Rıdvan Varlı, evlerinde uyku uyuyamadıklarını, birçok kez şikayette bulunduğunu fakat bir netice alınamadığını söyleyerek, barajdan taşan suyun sürekli evinin altına aktığını ifade etti.

Varlı, “Uyku uyuyamıyoruz evde, kanaldan sürekli su taşıyor. 3 sefer Valiliğe şikayet dilekçesi verdim, Çevre İl Müdürlüğünden birileri geliyor telefonla resim çekiyorlar bana burada fırça atmaya kalkıyorlar. Traktörle dahil geçemiyoruz, uyku uyuyamıyoruz evde, üstünden de taşıyor, altından da. İzolasyonunu yapmadılar, sızma yapıyor devamlı su evimizin altına giriyor. 2 seneden beri bahçemizi ekemez haldeyiz, yetkililerden yapılması gerekeni istiyoruz. Son olarak çadır kurup yukarılarda yatacağız, Başbakanlığa da şikayette bulanacağım Cumhurbaşkanlığına da. Gelen memur bana diyor ki şirketin arkası çok kuvvetli bizi rahatsız etmeyin diyor, gelen bana fırça atmaya kalkıyor, arabadan inmiyorlar bile telefonla fotoğraf çekiyorlar gidiyorlar. Dağda ki PKK’nın hakkı aranıyorsa bizde vatandaşız devlete vergimizi verdik, devletin devletliğini göstermesini istiyorum.” Diyerek tepki gösterdi.

Nuhlar köyü halkı, kendi imkanları ile yol yaptırmalarına rağmen, barajdan taşan suyun yolu alıp götürdüğünü iddia ederken, göl haline gelmiş köy yolunun hali ise içler acısı durumda.


Başka bir vatandaş ise taşan sulardan zarar gördüklerini, geceleri uyku uyuyamadıklarını ve devletin hiç bir kurumunun kendilerine yardım etmediğini savundu.

“Benim tavuk çiftliğimin oraya su geliyor, zarar görüyoruz, rahat uyku uyuyamıyoruz. Yolu kendimiz mıcırlattık ve yolun hali görünüyor, su yolu alıp götürüyor. Valiliğe dilekçe verildi devletin hiçbir kurumu bize yardım etmiyor. “ şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR