Düzce ve ilçelerinde doğalgaz altyapısının her yere ulaşması ile birlikte soba kullanımı giderek azaldı. Köylerde ısınma amaçlı kömür kullanımının devam etmesi ve sobanın sıcaklığından vazgeçemeyen Düzceliler sayesinde sobacılardan birkaçı ayakta durmaya çalışıyor. 
Rıhtım Caddesi’nde üzerindeki dükkanında yarım asırdır soba satıcılığı yapan Bahri Gegiç hem soba alırken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını hem de karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı sobada alınacak tedbirleri Öncü Haber ekibine anlattı.
54 yıldır bu işi yapıyorum
1965 yılından itibaren işletmesinde soba ve soba ürünleri satışı yapan Bahri Gegiç, birçok soba modelinin olduğundan bahsetti.
Soba talebinde büyük düşüş


Doğalgazın Düzce’ye gelişinden sonra vatandaşların büyük kısmının doğalgaza yöneldiğini belirten sobacı esnafı Gegiç, “Doğalgazdan sonra talepte aşırı şekilde düşüş oldu, yok denilecek şekilde düşüşler yaşandı.” dedi.
Soba kullanıcılarına tavsiyeler


Sobadan vazgeçemeyen ya da yeni soba alacak vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunan Bahri Gegiç, şöyle konuştu: “Kömür yakılıyorsa, turbo diye tabir edilen jumbo ve flaş modeller var. Bu modeller en sağlıklı ve en dayanıklı modellerdir.”
Özellikle lodoslu havalarda soba zehirlenmelerinin önüne geçilmesi için kullanıcılara hayati uyarılar yapmayı ihmal etmeyen Gegiç, şu ifadeleri kullandı:
“Özellikle bacalarına, döner şapka diye tabir ettiğimiz modellerin takılması lazım. Her rüzgarda geri tepki yapmadığı gibi zehirlemeyi önler.”  
Gece uymadan önce kesinlikle…
Yatarken en son aşamada soba içerisine kömür veya odun eklenmemesi gerektiğini belirten Gegiç, karbonmonoksit gazından zehirlenmelerin çoğunun bu yüzden gerçekleştiğini belirtti.