15 Temmuz darbe girişiminde, cuntacıların hedeflerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşananlar TRT Haber’de gerçekleştirilen Canlı Yayın ile dile getirildi.

Karanlık geceyi mecliste geçiren isimler arasında olan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in konuk olduğu programda, darbe girişimi esnasında yaşananlar aktarıldı.

Meclise ilk ulaşan isimler arasında yer alan Vekil Keşir, gecede yaşananları kendi bakış açısıyla anlattı.



"Genel Kurulun oraya düşen bombayı çok net hissettik"


Konuklar bombaların hedefi olan mecliste yaşananları anlatırken, meclise ilk gelen 6-7 isimden biri olduğunu belirten Keşir şunları anlattı:

"O gece körüyle ilgili olanlar duyduğumuzda, birçok kişi gibi ben de olağan üstü bir durum olduğunu ve güvenlik önlemleri alındığını düşündüm. Aşağı yukarı 10.30 gibi işin rengini anladık. Bu esnada birkaç vekil arkadaşımızla telefon trafiği de yaptık. Akabinde bende evden çıkmam gerektiği kanaati oluştu. Hazırlandım ve çocuklarımla vedalaştım, abdest aldım ve çok kararlı bir şekilde çıktım evden. Küçük kızım o zaman 12 yaşındaydı. ‘Anne gitmesen’ dedi. ‘30 yıldır uğraşıyorum. Eğer bu gece çıkmazsam sizin o uğraşan anneniz olamam’ dedim. Dönmemem durumunda 1. Gün, 2. Gün olarak neler yapmaları gerektiğini söyledim. Çünkü biz Ankara’da çok çekirdek bir aileyiz. Meclise gelen 6. veya 7. milletvekiliydim. Benden önce gelen arkadaşlarım vardı. Ankara milletvekillerimiz ilk gelenlerdendi.”

“Bu meclis Kurtuluş Savaşı’nda bile açık kaldı”

Bu esnada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşı sokağa davet ettiğini ifade eden Vekil Keşir, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Milletin ne kadar sorumluluğu varsa, vekillerin de o kadar sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum. Bu meclis Kurtuluş Savaşı’nda bile açık kaldı. Bu meclisin böyle bir gecede muhakkak çalıştırılması gerekiyordu. Cuma akşamı olduğu için şehirlerine dönen arkadaşlar vardı. Onlar da oralarda benzer mücadeleler verdiler. Millet canıyla sokakta bir mücadele verirken, vekillerinin de genel kurulu açtığını bilmesi gerekiyordu. Meclis TV çalışanlarının da böyle bir hazırlığı yoktu. Dolayısı ile Cumhurbaşkanı’mızın yaptığı görüntülü bağlantı bize bir örnek oldu. Bir arkadaşımdan rica ettim ve o yayını yapan yayıncı kuruluşa numaramı vermesini istedim.



“Herhangi bir tedirginlik asla olmadı”


Meclise düşen bombalara ilişkin olarak da açıklamalarda bulunan Keşir, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bahçe’ye düşen bombayı hissettik ama Genel Kurul’a düşen bomba esnasında yerlerimizde oturuyorduk ve görüşmelere başlamıştık. O bombanın düştüğü an salondaki hiçbir milletvekilinde bir irkilme, siper alma veya herhangi bir tedirginlik asla olmadı. Herkes dimdik ayaktaydı. O bombanın sarsıntısı, barut ve toz kokusu içeriye doldu. O an kalbimden ilk geçen, ‘Suriye’de kadınlar bunu her gün yaşıyor’ oldu. O bomba ardından herkes masalara vurarak, alkış tutarak ‘Buradayız, ayaktayız’ tepkisini gösterdi. 

Haber: İ.İ.AYDOĞDU