Daha önce Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı ile ilgili bir çok kez yaptığı açıklamalar kamuoyunun malumu olan Eski Vakıf Başkanı Tonyalı'dan saptırmaların değil, sadece gerçeklerin bir kez daha gün yüzüne çıkması için son kez açıklama aldık. Tonyalı açıklamasında, Başkan Yardımcıları Veysel Çakar ile Metin Büyük, Muhasip Murat Özsoy, Genel Sekreter ve Hukuk İşleri Sorumlusu Ali Dilber'in de yer aldığı yönetim kurulunun 2010'daki istifasından sonra da görev başında olduğunu belirterek, "Bu ağır ithamların muhatabı sadece ben değilim. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımdır." dedi. Tonyalı ayrıca üniversite hastanesi kantini ile ilgili yöneltilen soruların da o dönem Metin Büyük başkanlığında teklifleri değerlendirmek için kurulan komisyona sorulması gerektiğinin altını çizdi.

İŞTE DÖNEMİN YÖNETİM KURULU

Tonyalı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Vakıf başkanlığı yaptığım dönemde, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın yönetimi; benim başkanlığımda asil üyeler; Metin Büyük, Mustafa Kayıkçı, Ali Dilber, Fethi Görür, İbrahim Gösterişli, Veysel Çakar, Murat Özsoy, İbrahim Sancaklı, Mustafa Girgin, Ulviye Dikmen ve Yusuf Ercan'dan oluşuyordu. Yönetim kurulu dağılımında ise Başkan Yardımcıları Veysel Çakar ile Metin Büyük, Muhasip Murat Özsoy, Genel Sekreter ve Hukuk İşleri Sorumlusu Ali Dilber olarak görev yaptı. Vakfın daimi üyeleri arasında yer alan dönemin Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve yönetim kurulu üyelerimizle beraber hastane iktisadi işletmesini kurduk.

KANTİN İÇİN KOMİSYON KURULDU

Ardından vakıf adına teklif alma usulünü gerçekleştirmek üzere bir komisyon kurduk. Metin Büyük başkanlığında Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Mustafa Kayıkçı'nın da yer aldığı komisyon tarafından teklifler değerlendirildi. Orhan Uçar en iyi teklifi verdiği için Uçar Gıda'ya üniversite hastanesinin kantin işletmesini verdik. Bunlar karar defterinde mevcuttur.

İKTİSADİ İŞLETME GELİRLERİ ÜNİVERSİTEYE AKTARILDI

Yönetim kurulu onayı ile verdiğimiz iktisadi işletme gelirleri, istifa ettiğim 27 Aralık 2010 tarihine kadar rektörlüğün talimatıyla üniversiteye aktarılmaktaydı. Yine istifa ettiğim tarihe kadar bütün defterlerimiz Sayıştay tarafından denetlendi ve yeminli mali müşavirler tarafından onaylandı.

AĞIR İTHAMLARIN MUHATABI SADECE BEN DEĞİL, TÜM YÖNETİM KURULUDUR

Benim istifa tarihimden sonraki 2 başkanlık dönemindeki süreçten ben sorumlu değilim. Kongreye girmediği 2012 tarihine kadar hukuk işlerinden Avukat Ali Dilber sorumluydu. Muhasibimiz de Murat Özsoy'du. Bu ağır ithamların muhatabı sadece ben değilim. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımdır. Soruları o günkü yetkililere sorsunlar. Bu konuda defalarca açıklama yaptığım ortadadır. Bu nedenle bu basın açıklamasından başka bir açıklama yapmam söz konusu değildir."

DÖNEMİN HUKUK İŞLERİ SORUMLUSU DİLBER DE AÇIKLAMA YAPACAK

Öte yandan telefonla görüştüğümüz Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber de 2012 yılına kadar Genel Sektererlik ve Hukuk İşleri Sorumlusu olarak görev yaptığı Vakıfla ilgili havuz medyası tarafından yöneltilen suçlamalarla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacağını söyledi.