PKK üyesi Mahsum Korkmaz’ın örgütün ilk eylemlere başlamasının yıldönümünde Diyarbakır’daki PKK mezarlığına heykelinin dikilmesine öfke devam ediyor. Düzce Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimeleri Derneği'nden sonra bir tepki de Düzce Ülkü Ocakları’ndan geldi. Dernek binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, “Oraya bir heykel dikilecekse bu Uzun Hasan heykeli olmalıdır. PKK heykeli bir an önce yıkılmalıdır.” dedi.

Ülkemizi bölünmenin eşiğine getirdiler


Gülaçtı, “Milli iradeyi oydan ibaret gören, mukaddes değerlerimizi hiçe sayan, milletimizin dini duygularını sömüren iktidar, ülkemizi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Başbakan ve vanelerinin açlım adını verdiği ihanet sürecine her gün yeni bir halka eklenmektedir. Bu tavır bölücüleri cesaretlendirmekte, asla kabul edemeyeceğimiz isteklerin hiçbir engelle karşılaşmaksızın hayata geçmesiyle sonuçlanmaktadır. İhanet zincirinin son halkası geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da karşımıza çıkmıştır. Diyarbakır’da açılan sözde terörist mezarlığına vatan haini bir insan müsveddesinin heykelinin dikilmesi olmuştur.”

"Tayyip Erdoğan’ın yeni Türkiye’si bu mu?”

Gülaçtı, “Merakla bekliyoruz” diyerek cevaplanması için şu soruları sıraladı:


“Cumhurbaşkanı olan malum şahıs, bayrak indirildiğinde bedelini kendisi ödemesi gerekirken, teröristin heykeli dikildiğinde de yine askeri ve polisi mi sorumlu tutacak? Türkiye kazanacak, demokrasi kazanacak, evlatlarımız, annelerimiz, babalarımız kazançlı çıkacak diyerek çıktığı bu ihanet yolculuğunda analarımızın canını yakan ocaklara ateş salan teröristlerin heykelinin dikilmesi karşısında nasıl bir mağduriyet sahnesi sergileyecektir? Günümüzün tabiri ile Tayyip Erdoğan’ın yeni Türkiye’si bu mu? ”


Bu heykeli neye benzetecek?


Gülaçtı, ayrıca Başbakan’ın Kars’taki insanlık anıtı için söylediklerini hatırlatarak, “Terörist heykelini neye benzetecek?” dedi.


Gülaçtı, “Kars’taki insanlık anıtı için “ucube ve bir garip şey” nitelendirmesi yaparak ”heykeller kaldırılmalıdır” talimatı veren Başbakan, acaba bu heykeli neye benzetecek ve kaldırılması yönünde ne zaman talimat verecektir? AK Parti’nin baş danışmanı ile yıkımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı, süreç zarar görmesin safsatalarıyla bunu da sıradan bir vaka olarak yorumlayacak vakitsiz vuku bulan sıradan bir olay olarak değerlendirecek midir? Türk Bayrağı’nın açılmasını provokasyon olarak nitelendiren, kolluk kuvvetlerine, vatan evlatlarına saldırmak üzere görevlendiren, devletin tabelasından ve hafızasından Türklüğü çıkarmak adına T.C. tabelalarını sökerek, andımızı kaldırmaya çalışanlar, demokratikleşme adımı olarak lanse edenler canlarına kasteden teröristlerin heykelleri dikilirken neden bir tane güvenlik görevlisini oraya göndermemiştir.” diye konuştu.


Heykel derhal yıkılmalıdır


Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı, konuşmasına Diyarbakır’ın Uzun Hasan’ın diyarı olduğunu söyleyerek “Uzun Hasan'ın diyarı olan Diyarbakır’da yaşanan bu kepazeliğe yetkililer bir an önce müdahale etmeli ve heykel derhal yıkılmalıdır. Diyarbakır topraklarında bir anıt dikilecekse bu Uzun Hasan’ın anıtı olmalıdır.” şeklinde konuştu.


Dikildikten 4 gün sonra kaldırdı


Öte yandan Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykeline mahkemenin el koyma kararı vermesinin ardından bölgeye güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri ile heykele el konmasını önlemek isteyenler arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylar sonucunda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen heykeli dikildikten 4 gün sonra kaldırdı.

 

Haber: A. Aktürk