Bugüne kadar rektör ve üniversite ile ilgili iddia, söylem ya da yorumlara yazılı açıklamaların rektörlük adına gönderildiği bilinirken Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu bu kez basın kuruluşlarına kendi adıyla bir açıklama gönderdi.
 
Şerifoğlu'nu açıklama yapmaya iten konu ise Düzce Üniversitesi tarafından Yığılca'da kurulan Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ile ilgili ulusal yayın yapan Radikal Gazetesi'nde çıkan röpartajda yer alan bazı ifadelerdi. Yığılcalı kadınların girişimci ruhunun bu proje sayesinde nasıl ortaya çıkarıldığının vurgulandığı röportajın bir bölümünde yörede kadına şiddet ve ensest olayların yüksek olması nedeniyle kadınların bilinçlenmesi ve güçlenmesinin eğitim ve meslek edindirmekten geçtiği ve DAGEM’in projesinin de arıcılık eğitimi ve her türlü teknik desteği sağladığı ifade edilmişti. İşte haberi yazan muhabir tarafından kullanılan bu ifadeler Rektör Şerifoğlu'nun başını ağrıttı. Bazı yerel gazetelerin bu söylemi rektörle ilişkilendirmesi üzerine Şerifoğlu şu açıklamayı gönderdi:
 

“21 Ağustos 2012 tarihli Radikal Gazetesi'nde yer alan “Düzce’nin Ana Kraliçeleri” başlıklı haberde geçen ve Yığılcalı hemşerilerimizi olduğu kadar Üniversitemizi de üzen bazı ifadelerin haber metninde yer almasının DAGEM Müdürümüzle ve Rektör olarak şahsımla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Üniversitemizden talep edilen röportaj arıcılık ve kadın girişimciliği konusunda olup, haber metninde bağımsız ve ayrı alanlar olarak yer almıştır. Konu ile ilgisi olmamasına rağmen, haberde geçen üzücü ifade nedeni ile, gazete tarafından 29 Ağustos tarihinde düzeltme ve özür açıklaması yayınlanmıştır. Gerçek bu kadar açık iken Yığılcalı hemşerilerimizin üniversitemiz ve şahsım hakkında yanılgıya sürükleyen ve olumsuz yönlendirmeye çalışanlar hakkında gerekli kanuni işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Haber; C. ÜSTÜNER