2016 yılında tartışma ve eylemlere sahne olan Darıcı Sosyal Tesisleri için Düzce Belediyesi yeni bir ihale duyurusu yaptı. 10 Kasım 2016 tarihindeki ihalenin süresi bitmeden bu kez 55 ay süreyle tesislerin ihaleye çıktığı bildirildi.

Bilindiği gibi 2007 yılında Darıcı Köyü İhtiyar Heyeti tarafından alınan kararla Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği kurulmuş ve köy tüzel kişiliğine ait arazi üzerine dernek ve muhtarlık bürosundan oluşan tek katlı sosyal tesis binası yaptırılmıştı. Ancak Darıcı Köyü'nün 2009 yılında Düzce Belediyesi mücavir alanına dahil edilmesi sonrası belediye ile köy muhtarı arasında tesis yüzünden soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

Düzce Belediyesi encümen kararı doğrultusunda Darıcı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'ne verilen işletme ruhsatı İl Dernekler Müdürlüğü'nce iptal edildi. Tarihler 12 Şubat 2016'yı gösterdiği gün ise belediye zabıta ekiplerinin tesisi mühürlemesi üzerine masa ve sandalyesini tesisin önüne çıkaran Darıcı Köyü Muhtarı Mehmet Turgut yaptığı eylemle adından söz ettirdi.

Düzce Belediyesi, 10 Kasım 2016 tarihinde 3 yıl süreyle kiraya verilmek üzere ihaleye çıkardığı Darıcı Sosyal Tesisleri için süre bitmeden yeni bir ihale daha açtı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Düzce Belediyesi Darıcı Sosyal Tesisleri 55 ay süreyle ihaleye çıkıyor.İhale 11 Ekim Perşembe günü Düzce Belediyesi encümen toplantı salonunda yapılacak." bilgilendirmesi yapılarak,

ihaleye katılacaklardan istenilen belgeler sıralandı.

HABER: C. ÜSTÜNER