Tam 17 Ağustos depremi geride kaldı derken Düzceliler 12 Kasım Düzce Depremiyle bir kez daha yıkıldı. Bu kez 17 Ağustos Depremi'nden daha büyük şiddetle sarsılan Düzce, 30 saniye içinde adeta yerle bir oldu. Merkez üssü Düzce olan deprem, Kaynaşlı'yı da yerle bir ederken, Bolu'nun da bir bölümünde can ve mal kayıplarına neden oldu.

Depremin ilk sarsıntısı kadar, soba, ısıtıcı ve ocaklardan kaynaklanan yangınlar da dehşet saçtı. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasının yıkılması, itfaiyeci ve araçlarının enkaz altında kalması nedeniyle yangınlara ancak çevre ilçelerden gelen ekipler tarafından müdahale edilebildi.

Şehir merkezinin ana caddeleri yıkılan binaların enkazları ile kapandığından hastaneye yaralı taşımaya çalışan araçlarda yollarda mahsur kaldılar.  Düzce'nin tarihi yapılarından Merkez Camii, Vergi Dairesi, Düzce Lisesi, Düzce Belediyesi, Eski Hastane Binaları yıkılırken, Fakülte Binaları, Hükümet Binası ve Adliye Binası da büyük hasar gördü.

12 Kasım depreminde Düzce, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'da toplam 710 kişi hayatını kaybederken 2.678 kişi de yaralandı. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleri toplam verilere göre, ölü sayısı 980, yaralı sayısı 3 bin 835 olarak belirlendi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından, ağır hasarlı konut sayısı 16 bin 666, orta hasarlı konut sayısı,10 bin 968, az hasarlı konut sayısı ise 13 bin 70 olarak belirlenirken,Ağır hasarlı işyeri sayısı olarak 3 bin 837, orta hasarlı işyeri sayısı 2 bin 573 ve az hasarlı işyeri sayısı olarak bin 606 olarak belirlendi.