Düzce Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, Taksici Nurettin Yılmaz’ın öldürülmesine ilişkin düşüncelerini ifade etti. Düzce’de bu tür bir olay sonucu meslektaşlarını kaybetmelerinin şaşkınlığı içerisinde olduklarını söyleyen Yılmaz şunları söyledi: “Bu tür üzücü olayları genelde büyük şehirlerde duyuyorduk. Düzce’de uzun yıllardır böyle bir olay yaşanmamıştı. Değerli büyüğümüz sevdiğimiz bir abimizdi. 77 yaşında ekmeğini kazanmak için mücadele eden savunmasız bir adamdı. Olayın şokunu üzerimden atamadım. Taksicilerin böyle üzücü olaylara maruz kalmaması için can güvenliğinin sağlanmasının önemi bir kez daha gözler önüne serildi.”

Yılmaz, taksicilerin can güvenliğini sağlanabilmesine yönelik atılacak adımlar hakkında görüşlerini de ifade etti. “Düzce Belediyesinin GPS sistemiyle ilgili bir çalışması var. Ticari taksilerde ve servis araçlarında böyle bir uygulama en azından caydırıcı olabilir.”

Yılmaz, son olarak şoförlerin taksilerde can güvenliğini sağlayacak olan gerekli donanımın sağlanması için önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Haber:Y.SEVER