6 ay hizmet vermesi engellendi

 

Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Yard. Doç. Dr. Melih Engün Erkan, düzenlediği basın toplantısında Düzce Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Eski Başkanı Doç. Dr. İsmail Özdemir ve üniversite yönetimi hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Erkan, “İsmail Özdemir, kamuya ait bu tıbbi cihazların kullanılmasını odayı kilitli tutarak engellemiştir.” Dedi.

 

Erkan, “Halk arasında dört boyutlu olarak bilinen üst düzey ultrason cihazı, diğer ultrasonlardan daha yüksek görüntülü kalitesine sahip olup diğer çihazların göstermediği anomalilari (anne karnındaki çocuğa ait rahatsızlıkları) gösterebilen bir cihazdır. Cihazın hastanede olmasına karşın 6 ay süresince hizmet vermesi engellenmiştir.

  Komisyon nezaretinde kapılar açtırıldı

Oluşan mağduriyetin 14 Mart tarihinde ulusal bir gazetede konu edilmesi, aynı gün yerel gazetelerde yazılması ile üniversite yönetimi hemen komisyonlar oluşturmuş, odaların açılma işlemleri bu komisyon nezaketinde gerçekleştirilmiş, 3 adet oda açtırılarak özel ve kamuya ait eşyalar ilgililere teslim edilmiştir.” Şeklinde konuştu.

 

Sözlü ve yazılı olarak idareye durumun iletildiği kaydeden Erkan, üniversitenin bu konu hakkında açıklama yapması gerektiğini savundu.

 

Erkan, “Bu uygulamaya yönetimce sessiz kalınmasının, hastaların İsmail Özdemir'e kanalize edilmesi yolu ile maddi menfaat sağlamasına zemin hazırlandığı anlamına geleceği aşikârdır. Hastasından asistanına ve öğretim üyelerine varana kadar bir çok insanın hakkının gasp edildiği, kamunun zarara uğratıldığı bu olay ile ilgili üniversite ve tıp fakültesi yönetimi bir açıklama yapmak zorundadır. Açıkca kamu zararı oluşması, görevin kötüye kullanılması ve haksız menfaat temin edilmesi hususlarında Düzce valiliğinin, milletvekillerinin, savcılığın ve yükseköğretim kurumunun da kayıtsız kalmayacağını ümit ediyor, olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyunu