1 Nisan’da yapılacak Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri’ne çok az kaldı... Son 2 yıldır TSO’nun kendi içerisindeki kavga hali, adaylar arasındaki çirkin rekabet pek çok konuda farklı görüş beyan eden kamuoyunu aynı noktada bir araya getirdi.

Odalar ve kooperatiflerin artık kavga yeri olduğunu söyleyen kesim, özellikle TSO’daki kavganın hat safhada olmasından ve insanları birbirine kırdıran bir kurum haline dönüşmesinden dolayı tüm oda ve kooperatiflerin kapanması gereken kurumlar olduğu görüşünde birleşiyor.

Eski Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinden biri, oda yüzünden 20 yıllık küslüklerin olduğuna şahit olduğunu öne sürdü. Ayrıca, odanın kurulduğu günden bu yana Düzce’ye ve kişilere hiçbir faydasının olmadığını söyleyen eski meclis üyesi, odanın bir yönetim kuruluna ihtiyacının olmadığını belirterek, “Odaya memur görevlendirsinler, oradaki işleri onlar yapsın” dedi.

Düzce’de özel sektörü temsil eden, sanayi ve sanayicinin sorunlarına çözüm yolları üreterek ekonomiye yön vermesi beklenen bu önemli kurumun son iki yıldır meclis toplantılarının, Düzce’ye yapılacak icraatlar yerine kendi içerisinde yaşanan kavgalarla gündeme gelmesi de kamuoyunda hakim olan, “kapansın” görüşünü doğrular nitelikte hareket ettiğini gösteriyor.

Öte yandan, seçimler öncesinde adaylar arasında rekabet adına çirkin hesapların yapılması iddiaları odanın hangi amaca hizmet ettiğini de bir kez daha gözler önüne seriyor.

Haber: Ö.YILMAZ