İl genel meclisinin bugünkü birleşiminde görüşülen maddelerden biri, akaryakıt ve yedek parça için ödenek aktarımıydı. Meclisin, 2011 yılı Ağustos ayı toplantısı 2. birleşiminde plan ve bütçe komisyonuna havale edilen akaryakıt alımı kaleminde, Bin 200 TL ve taşıt bakım ve onarım giderleri kaleminde 600 bin TL ödeneğe ihtiyaç duyulduğu konusu, ilgili destek hizmetleri müdürlüğünün yazısı gereği komisyonca incelendi.

Komisyon bütçe durumunu değerlendirerek, 2011 yılı bütçesinin Özel İdare Hizmet Binası yapım projesi bölümünde bulunan 829 bin 139 TL'nin buradan alınarak 700 bin TL'sinin akaryakıt alımı kalemine, 129 bin 139 TL'sinin taşıt bakım ve onarım giderleri kalemine aktarılmasını oy çokluğuyla uygun gördü, karara bağlanması için İl Genel Meclisine sunulmasına karar verdi.

Talebin görüşülmesi sırasında ise muhalefet üyeleri itiraz ederek ödenek aktarılmasına şerh koydurdu. Muhalefet üyeleri tarafından yapılan açıklamada şerh konulmasının nedeni şöyle belirtildi: 2009 yılında, ilk defa göreve gelindiğinde, İl Özel İdaresinin iki başlılık ve iki yerden kurtarılması amacıyla tek binada toplanması için hizmet binası yapılması amacıyla ayrılan ödeneğin harcanmasına muhalefet şerhi konulmuştur.

Haber; H. İŞCAN