Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında, KÖYDES Tahsisat Komisyonu Toplantısı Düzce Valiliği makam toplantı salonunda yapıldı. Bu yıl 3 katına çıkan KÖYDES ödeneğinin değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kaymakamlar ve İl Özel İdare temsilcileri katıldı.

Düzce’ye verilen ödeneğin köylere hizmet götürmek anlamında nasıl değerlendirileceğinin tespitini yapmak amacıyla toplanan yetkililer köy yollarının bozuk olmasına dikkat çekti.



16 milyon 182 bin liralık ödenek geldi
Bu yıl Düzce’nin şanslı iller arasında olduğunu söyleyen ve KÖYDES ödeneğinin 3 katına çıktığını belirten Düzce Valisi Zülkif Dağlı şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi geçen hafta KÖYDES ödeneklerinin hangi ile ne kadar verileceği, yüksek planlama kurulu kararı ile Sayın Başbakanımız tarafından imzalandı ve bize intikal etti. Bu yıl gelen 16 milyon 182 bin liralık ödenek ile gerçekten güzel işler yapacağız.”

“Ağırlıklı olarak köylerimizin yolları için harcayacağız
Vali Dağlı, ödeneğin öncelikli olarak köy yollarının onarılmasında kullanılacağını belirterek konuya ilişkin şunları söyledi:

“Köylerimizin yolları gerçekten sorunlu, sıcak asfalt başlamış çok güzel plentimiz alınmış ama bunları hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Sıcak asfalta ağırlık vermek suretiyle hemen dağıtımını yapıyoruz. Birkaç tane su işimiz var. Hemen acil olan ama ağırlıklı olarak köylerimizin yolları için harcayacağız. Güzel işleri hep birlikte yapacağımızı düşünüyorum. Bu yıl epey bir toparlama yapacağız ama artı olarak biraz daha kaynak bulmak suretiyle köy yolları alanında önemli bir başarıya hep birlikte imza atacağız.”