Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 64. Hükümet'in Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Başbakan Davutoğlu'nun başbakanlığındaki kurulda Düzce milletvekillerine koltuk verilmedi.

 

Havanda su dövüldü

 

Genel ve yerel seçimlerde AK Parti'ye en fazla oyu veren iller sıralamasında başı çeken Düzce'nin bu kez kabine üyeliği ile taçlandırılacağı beklentisi vardı. Ancak bu umutlu bekleyiş yerini hüsrana bıraktı. Düzce kamuoyundan yükselen "Bakan istiyoruz" talebi sivil toplum örgütlerinde geç karşılığını buldu. Ankara'ya ses etkin şekilde duyurulamadı. Adeta havanda su dövülmesinin sonucu olarak Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ya da Ayşe Keşir'e kabinede yer verilmedi.

 

Özlü ve Keşir ön plandaydı

 

Milletvekilliği öncesi uzun yıllar müsteşar yardımcılığı görevinde bulunması nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı için Faruk Özlü, bir dönem Eski Bakan Fatma Şahin'in danışmanlığını üstlenmesi nedeniyle elde ettiği tecrübeler dolayısıyla ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için Ayşe Keşir'in ismi kulislerde dillendirilse de talep gerçeğe dönüşemedi.

 

Düzce ile aynı beklentide olan ancak bu beklentinin Ankara'da kuvvetli şekilde ilgili yerlere ulaştırıldığı Rize, bakan çıkartamasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın da Rizeli olması kente avantaj sağladı. 5 dönemdir AK Parti adaylarını firesiz şekilde meclise gönderen Düzce, ödül yerine hayal kırıklığı yaşadı.

 

Düzce'nin bakanlık geçmişi

 

Bolu'ya bağlı iken merhum Avni Akyol ve Kemal Demir gibi duayen siyasetçilerin büyük faydasını gören Düzce, il olduktan sonra ilk bakanına 2002 yılında kavuşmuştu. 3 Kasım 2002’deki genel seçimlerde Düzce’den milletvekili seçilen Yaşar Yakış, 18 Kasım 2002 tarihinde Dışişleri Bakanı olarak atanmıştı. Daha sonraki hükümet değişikliğinde, görevini Abdullah Gül'e bırakmıştı. AK Parti kurulduğundan bu yana yapılan seçimlerde verdiği desteği 1 Kasım'da doruğa ulaştıran ve yüzde 70'in üzerinde oy veren Düzce'de bakanlık beklentisi karşılık görmedi. Düzce, etkili çalışma yürütülemesinin faturasını ödedi. 

 

İşte yeni kabine

 

64. Hükümet'in Bakanlar Kurulu, şu isimlerden oluştu:

 

Başbakan Yardımcıları: Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan

 

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu 

 

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

 

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

 

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

 

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi

 

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

 

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

 

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal

 

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

 

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

 

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

 

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

 

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım"

Haber:C.ÜSTÜNER