Gümüşova Düzce ve Yenikent Bağlantı yollarının yapımını üstlenen İl Özel İdaresi mali açıdan zor bir dönem yaşıyor.

Haziran ayı oturumlarında Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın müjdelediği 5 Milyon YTL'nin henüz özel idare bütçesine ulaşmadığı öğrenilirken, Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin bütçelerine eklenmek için ayrılan 250 Bin YTL Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın talebi üzerine, Özel İdare Araçlarının mazot ihtiyacının karşılanması için “ödünç” verildi.

Olay, İl Genel Meclisi Üyesi Aydın Kaya'nın sözlü olarak “Köylere Hizmet Götürme birlikleri için ayrılan ödeneğin akıbetinin ne olduğu”nu sorması ile ortaya çıktı. Soruya Plan ve Bütçe Komisyonu adına cevap veren Necmi Kap, ödeneğin Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'ne aktarılması aşamasında Düzce Valisi Bülent Kılınç ile yaptıkları bir görüşme sırasında duble yollarda kullanılması için “ödünç” olarak verilmesi için rica ettiğini söyledi.Vali Kılınç'ın söz konusu ödeneği, kendilerine ulaşacak ilk hak ediş ile iade edeceğini söylediğini belirten Kap, komisyonun isteğin yerine getirilmesinde bir mahzur görmediğini de belirtti. Bu arada ödeneğin aktarılması için İl Genel Meclisi'nin bir kalem açması gerektiği, bunun yapılması durumunda ise söz konusu ödeneğin tamamen meclisin kontrolünden çıkma ihtimali olduğu da belirtildi.

Bu arada Haziran ayı İl Genel Meclisi Toplantıları sırasında Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'ın Yenikent Bağlantı yoluna özel kaydı ile geleceğini açıkladığı 5 milyon YTL'nin henüz İl Özel İdaresi hesaplarına aktarılmadığı öğrenildi.

Yatırım bütçesinin çok üzerindeki Duble Yolların yapımı işine giren Özel İdare iş makinelerinin sadece mazot parasının bile altından kalkmakta güçlük çekerken, ödeneğin biraz daha gecikmesi durumunda çalışmalar durma noktasına gelecek,

Bilindiği gibi Gümüşova- Düzce Duble yolunda hafriyat çalışmaları sürerken, Yenikent Bağlantı Yolunda ise Düzce Belediyesi'nin olanakları ile asfaltlama çalışmaları birkaç gün önce başlamıştı.