İsrail askerleri tarafından Müslümanların kutsal mekanı Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılara bir tepki de İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği'nden geldi. Dernek tarafından organize edilen yürüyüşle İsrail kınandı.

 


Grup, Cuma namazının ardından toplandı. Düzce Belediyesi önünden Anıtpark'a kadar devam eden yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşe katılanlar taşıdığı pankartlar ve attıkları sloganlarla İsrail'e lanet yağdırdı.

 


Gaziantep Caddesi ve akabinde spor sokağa geçiş yapan grubu, vatandaşlar da merakla gözlerle izledi.

Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da yürüyüşte en ön sıralardaydı. Tekbir sesleri ve “katil İsrail” sloganları ile sokakları inleten grubun yürüyüşü Anıtpark’ta son buldu.


Düzce İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Ali Kasım, İsrail’in islam ve İnsanlık Düşmanı bi tavır sergilediğini, bu duruma sessiz kalınamayacağını vurguladı.

 


Bir yerlerde yanlış olduğunu söyleyen Kasım, “muhalefetiyle iktidarıyla, Alevisiyle, Sunnisiyle bir yerde yanlış var ki kutsallarımızı söven, kutsallarımızı çiğneyen Yahudi hala ülkemizi sömürmeye devam ediyor. Hala ülkemizin içine fitne sokup kardeşi kardeşe kırdırmak için fırsat kolluyor. Ey köşe başlarını tutmuş efendiler bugün konuşmayacaksanız ne zaman konuşacaksınız.. Ey emperyalizme karşı onurlu mücadeleden bahseden güç sahipleri, bugün gücünüzü göstermeyip de ne zaman göstereceksiniz. Ey TV’lerde boy gösteren “ BIYFREND” İSLAMCILAR. İşte size fırsat! Hadi haddini bildirsenize İsrail’e ve Yahudi’ye yoksa bunun için fetva çıkmadı mı?” dedi.


Kasım’ın konuşmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 

 

HABER: S. Kaşkır