25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklama yapan CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç, 25 Kasım’ın Dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günü olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağını ifade eden Karaüç, şiddeti dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günü olduğunu belirterek şunları söyledi:  

“Yaşadığımız coğrafyada; Kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve  hatta serbest bırakılmaktadır. Medyatik bir özelliği yok ise, ne basında ne de bültenlerde yer almaktadır. Ülkenin gündemi o kadar ağır ki! Kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye... Aslında kimsenin niyeti de yok!”

Karaüç, olumsuzluk karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi ve kadınlarının, mücadeleden vazgeçmeyeceğini kaydetti.