“Gençler bize, biz gençlere güveniyoruz” sloganıyla Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi. Kendi hayatından örnekler vererek öğrencilere ileriye yönelik nasihatlarda bulunan Başkan Bayram, zaman zaman öğrencilere sorular sorarak konuşmasına devam etti.

Gençlere göre siyasetçiler: Çıkarcı

Samimi bir havada geçen söyleşide İsmail Bayram'ın “Siyasetçilere güveniyor musunuz?”şeklindeki sorusu ise gençlerin siyasetçilere olan güvensizliğini ortaya çıkarttı.

Salonu dolduran öğrencilerden sadece biri siyasetçilere güvendiğini belirtirken diğerleri siyasetçileri, çıkarcı, rant peşinde koşan insanlar olarak nitelendirerek ”Genel olarak samimi bulmuyoruz. Sadece seçim zamanları yüz ve ses olarak tanıyoruz. Daha sonra kendilerinden haber alamıyoruz.İki yüzlüler. İstedikleri olmadan önce oldukça samimiler. İstedikleri olduktan sonra önlerine çekilen duvardan aşmak mümkün olmuyor”Ülkemizde halen oylar partilere göre veriliyor. Kişilere göre oy verilmiyor. Bu yüzden seçimlere güvenmiyoruz. Siyasetçilere nasıl güvenelim?”Yapamayacakları sözleri veriyorlar. İmkanlar dahilinde söz vermedikleri için görev sürelerinin sonunda güvenilirliklerini kaybediyorlar”ifadelerini kullandı.

Geleceğin sahibi siz olacaksınız

Öğrencilerin cevaplarının ardından tekrar söz alan Başkan Bayram ise, kendisinin nasıl siyasete atıldığını anlatarak geleceğin gençlerle şekilleneceğini savundu.

Bayram, “Bende siyasetçilere güvenmediğim için siyasete atıldım. Fakat gençliğin verdiği enerjiden olsa gerek her şeye muhalefet yapasımız geliyor. Acaba bu aşamada ailelerin siyasetçilere güven konusunda çocukları üzerinde etkisi nedir? Bunu merak ettiniz mi? Çünkü gençlerin oy kullanma oranları oldukça düşük. Bunu analiz etmemiz lazım. Geleceğin sahibi siz olacaksınız.”diye konuştu.

Soru ve cevap şeklinde devam eden söyleşide ise üniversite gençleri sordukları sorularla Belediye Başkanı İsmail Bayramı terletti.

Sadece öğrenciler değil halk da mağdur

Üniversitenin neredeyse kurulduğu günden bu yana bir türlü çözülemeyen ulaşım sorunu öğrencilerin en öncelikli sorusu oldu.

Öğrenciler, sorularını “Düzce'de ulaşım gerçekten sıkıntılı. Neden hiçbirşey yapmıyorsunuz. Yığılca kavşağından sonrası toz bulutu. Sadece öğrencileri değil halkı da mağdur durumda bırakıyorsunuz. Merkezde oturanlar Beçi kooperatifini kullanmak zorunda. Kalıcı konutlarda oturanlar ise saatlerce otobüs bekliyor.” şeklinde dile getirdi.

Belediye Başkanı İsmail Bayram ise çözüm noktasında belediye olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini ancak karşılarına çıkan hukuki gerekçeler olduğuna dikkat çekti.

Topu başkasına atmıyorum

Öğrencilerin bu konuda bilgi eksikliği olduğunu ifade eden Bayram, “Bir mesele hakkında konuşmak için bilgi sahibi olmak gerekir. Her şey bizim iki parmağımızın ucunda diye düşünüyorsunuz. Düzce üniversitesinin Düzce belediyesi sınırları içerisinde olmadığını biliyorsunuz. Topu başkasına atmıyorum. Benim kucağımda. Ancak her şeyin hukuki bir süreci var. Belediye sınırları dışına çıkış yapmamız için gerekli kanunlar var. bunları bilmeyebilirsiniz. Biz şuanda Düzce üniversitesini öğrencilerinin yüzde 8'ni taşıyoruz. Sorununuz olduğu konu hakkında tam bilgilenmiyorsunuz. Bu çok normal. Bu imar anlamında bir problem. Aynı sorun başka yerlerde de var. ticari bir anlayışta değiliz. 136 bin insanın sağlık hizmetinden faydalanması için seferler koyduk. 2010 öncesinde bu yoktu. Bir çok mahkeme süreci ile karşılaştık. Şu anki koşullarda ortaya koyacağımız çözüm bu. Hiç kimse bir şey yapamazsa biz yapmaya hazırız diyoruz. Elimizden gelen bir şey yok.” dedi.


Belediye Başkanı İsmail Bayram'dan sorunun çözümüne ilişkin net cevaplar alamaması bazı öğrenciler tarafından eleştirildi.

Çözüm ürettiğinizi görmüyoruz

“Bizim sorunlarımızı değil de sanki siz sorunlarımızı iletmeye gelmişsiniz” diyen öğrencilerden biri, “biz bunu istemiyoruz. Bize şu tarihte yaparız demenizi istiyoruz. Öğrenciler için yaptığınız hiçbirşey yok. Siz hiç kışın kalıcı konutlarda otobüs beklediniz mi? Çözüm ürettiğinizi görmüyoruz. Bilgilenmiyorsunuz diyorsunuz ama bizi bilgilendirmek için de hiçbirşey yapmıyorsunuz. Bilbortlara boş boş şeyler asacağınıza bilgi verecek şeyler yazında biz de bilgilenelim. Yolu 7 yılda yaptınız bunu da 7 yılda yaparsınız.” ifadelerini kullandı.

Kaçak dövüş yok

Bu sorunun tüm Düzceliler'in sorunu olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Bayram, sorunun süreçten kaynaklandığını dile getirirerek “ Ben 4 yıldır belediye başkanlığımda bu konuda çözüm üretmek adına herşeyi ortaya koydum. Burada kaçak dövüş yok. Eleştiri yaparken de hakkıyla yapmak lazım.” dedi.

Konunun çok uzaması üzerine söz alan Düzce Üniversitesi Rektörü Başdanışmanı Doç.Dr. Recep Özmerdivenli, Belediye Başkanı İsmail Bayram'a üniversiteye bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek konuyu kapattı.

Haber: S. KAŞKIR