23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ilk olarak Anıtpark Meydanı’nda çelenk sunumu ile başladı.


Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin tarafından yapıldı. Şahin, "23 Nisan 1920 Türk Milletinin iradesini temsil eden 1’inci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Milletinin yeniden var olma kararlılığı içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. 23 Nisan 1924’te "23 Nisan" gününün bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk’ümüz, bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve ilk defa ‘Çocuk Bayramı’ olarak kutlanmaya başlamıştır. Sevgili öğrencilerim Atatürk sizlere olan hitabında ‘Küçük hanımlar, küçük beyler sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim ve kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demiştir. Sevginin kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle bayramınız kutlu olsun" dedi.

Anıtpark Meydanındaki törenin ardından kutlamalar, 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinliklerle sürdü. Programa, Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Vali Yardımcıları, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı J. Albay Bilal Güvenir, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin, siyasi parti ilçe başkanları, İl Genel meclis üyeleri, daire müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çeşitli gösterilerle kutladığı etkinlikte anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından Halk oyunları ve müzik gruplarının gösterileri sahnelendi.









Son olarak şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Haber:S.AKYÜZ