Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında tartışmalar devam ededursun bekleyen yatırımlarda geri sayım sürüyor.
 
Düzce'de prefabrik okul sorununun devam ettiği 2012 yılında dönemin Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan alınan okul sözü 2 yıl sonra imza aşamasına gelmişti. 2014 yılının Kasım ayında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun dönemin Valisi Ali İhsan Su ile imzaladığı protokolle resmiyet kazanan 24 derslikli TOBB İlkokulu inşaatı da bekleyişlere sahne oldu. Protokolün üzerinden 1.5 yıl gibi bir süre geçtikten sonra inşaatına başlanan okul, 2017-2018 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmeye çalışılıyor.
 
Nusrettin Mahallesi'nde 1999 Düzce Depremleri sonrası Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  kullanılan prefabrik binada öğrenim gören Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri özlemle yeni binanın tamamlanmasını beklerken öğrencilerin oyun alanı konusunda sıkıntı yaşadıkları görülüyor.
 
MALZEMELER HAZIR, ÇALIŞMALAR AĞIR
Yüklenici firma, 150 tonu aşkın inşaat demirini okulun dar bahçesinde saklarken, okul için inşaat alanında çalışmalar "sessiz de olsa" devam ediyor.
Yapım sürecinde olan yeni binanın yakınında bulunan Atatürk Ortaokulu ve İlkokulu'nda ise heyecanlı bir bekleyiş hakim... İdareci, öğretmen ve özellikle öğrenciler daha iyi şartlarda eğitim görecekleri yeni binaya kavuşturacakları günü iple çekiyor.
          
Bodrum+ zemin+ 3 kat olmak üzere inşa edilen okul konusunda yüklenici firmanın prosedürler konusunda sıkıntı yaşadığı biliniyor. Normal şartlarda haziran ayına yetiştirmeye çalışacaklarını belirten yüklenici firma yetklilileri, her halükarda önümüzdeki eğitim öğretim sezonunun açılışına yetiştirmek gibi hedefleri olduğunu dile getirdi.
 
ÖĞRENCİLER YENİ OKUL İSTİYOR
Herhangi bir sıkıntı yapmadan eğitim öğretim faaliyetlerini deprem sonrası yapılan, kimilerine göre  "teneke okul" bazılarına göre de "prefabrik" olarak adlandırdığı Atatürk ilk ve ortaokulunda öğrenim gören öğrenciler yeni eğitim ve öğretime adapte olmaya çalışırken; yeni okul inşaatına bakarak önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda yeni bir binaya kavuşmanın hayaliyle okulda eğitim öğretim faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
 
TOBB BİR ÇOK İLDE İNŞAATLARI TAMAMLADI..
TOBB bugüne kadar 1996 yılından başlamak üzere 2004 yılına kadar 25 okul inşa etti. TOBB 1996 yılında Diyarbakır'da inşa ettiği İlköğretim okulu inşaatı ile başladığı hizmet yarışına Kars, Aksaray, Kütahya,Erzurum, Batman, Burdur, Rize, Bitlis,Zonguldak, Hakkari, Tokat, Elazığ, Sinop, Adıyaman, Bayburt, Osmaniye, Kırklareli, Antakya  gibi bir çok il başta olmak üzere son olarak Kütahya'daki  Atatürk Anadolu Teknik Lisesi ek binası laboratuvar ve derslik inşaatlarını tamamlayarak eğitim ve öğretime açma başarısı gösterdi. Ülke genelinde bir çok eğitim ve öğretim faaliyetinin yapıldığı inşaatları tamamlayarak takdir toplayan TOBB'un Düzce'de yapmayı planladığı ve ihalesinin de yapılıp çalışmalara başlandığı Düzce'deki 24 derslikli TOBB İlkokulu binasının bir an evvel eğitim öğretim faaliyetlerine başlaması özlemle bekleniyor.