Düzce’de Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi ile Fatih Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Cuma Namazının ardından terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerini anmak için yürüyüş yaptı.


 

Belediye Meydanında bir araya gelen yüzlerce öğrenci, ellerinde Türk bayrakları, döviz ve pankartlarla Anıtpark Meydanına kadar yürüdü.Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz de destek verdi. Deniz yürüyüş öncesi öğrencilerle sohbet etti.


Terörü protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşte buluşan öğrenciler, İstanbul Caddesi üzerinde ilerleyerek sloganlarla terörü lanetlediler.

“Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları atan öğrenciler, terör örgütlerine tepki gösterdiler. Vatandaşlar da öğrencileri alkışlayarak destek verdiler.


 

Anıt Park Meydanı’na kadar sloganlar atarak gelen öğrenciler burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudular. İstiklal Marşı’nın ardından Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Canpolat Kuran’ı Kerim tilaveti okudu.



Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Muhammet Fatih Keskin terörü lanetlemek amacıyla toplanan tüm öğrenci arkadaşlarının adına bir konuşma yaptı. Keskin; “Bu ülkenin aşığı biz gençler terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Bu ülkeyi bölmek için yapılan sinsice terör faaliyetlerinin bizleri yıldıramayacağını tüm dünyaya ilan ediyoruz." dedi.

Keskin’in ardından konuşma yapan Genç İmam Hatipliler ve Genç Mezunlar Derneği Başkanı Erhan Alemdar birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Alemdar;
“İnanıyorum ki polislerimiz, ağabeylerimiz, askerlerimizi bizi bugün buradan duydular. Bizlerden moral aldılar” diye konuştu.