Yeni Aynalı Köyü‘nde bulunan Merkez Mahalle Cami Yaz Kuran Kursu öğrencileri, Somali’de yaşanan kıtlığa ve Düzce'de yardıma muhtaç insanların yaralarına merhem olmak için örnek bir davranışta bulundu. Cami İmamı Lütfullah Tezcan’ın rehberliğinde düzenlenen yardım kampanyasına 23 kurs öğrencisi ve aileleri katıldı. Bu kapsamda çocuklar topladıkları kıyafetleri ve eşyaları sosyal yardımlaşma marketine getirerek bağışta bulundu.

Cami İmamı Lütfullah Tezcan, sosyal yardımlaşmanın faydasından bahsederken öğrencilerin Somali’de yaşanan olaylardan etkilendiğini ve yardım kampanyası yapmayı teklif ettiklerini söyledi.



Tezcan, ” Biz öğrencilerimize ders konusu olarak sosyal yardımlaşmanın faydasını anlatıyorduk. Çocuklarımızdan bazıları camilerde yardım paraları toplandı. Ama oradaki çocuklar çıplak giyecek kıyafetleri yok diyerek giymedikleri kıyafetleri göndermek istediler” dedi.

Kurs öğrencilerinden 9 yaşındaki Ufuk da “ Hocamız derste zekat konusunu anlatıyordu. Biz de Somali’de yaşanan olaylardan etkilendik ve bize küçük gelen kıyafetleri oradaki insanlara göndermek istedik” diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR