İl Genel Meclisi kararıyla boşaltılan Akçakoca Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri yol mağduru. Okulun yıkılacak olması nedeniyle başka okula taşınan öğrenciler her gün 1,5 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalıyorlar. Bugün İGM toplantısında gündeme gelen konuyla ilgili olarak konuşan MHPli Ergin Özensel, öğrencilerin uzakta olan okula gitmekte zorluk çektiklerini ve servis tahsis edilmesinin gerektiğini, boşaltılan okulunda yerine okul yapılıp yapılmayacağının araştırılmasını istedi.
Akçakoca Cumhuriyet İlköğretim okulu için sunulan raporda, “Daha önce meclisimiz komisyonu tarafından incelenip teknik raporla boşaltılma kararı alınan Akçakoca Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1 buçuk kilo metre uzaklıkta başka bir okulun bünyesine ikili öğretim olarak tanınmıştır. Öğrenciler şehir içinde dahil 1 buçuk kilo metre mesafeye yürümektedir. Yeni okul yapılacak mı, onarılacak mı gerekli araştırmanın meclis tarafından yapılmasını ve bilgi verilmesi.” İfadeleri kullanılırken, rapor oy birliği ile kabul edilip Eğitim Kültür Komisyonuna havale edildi.
Mecliste görüşülen bir diğer önerge ise Hilmi Çilingir Huzur evinin araştırılıp varsa eksikliklerinin incelenerek meclise bilgi verilmesiydi. Önerge oy birliği ile kabul edilip Muhtelif İşler Komisyonu ve Kadın Erkek Eşitliği komisyonuna havale edildi.

Haber: S. YANAR