Vali Yardımcısı Turgut Serimer’in Azmimilli Mahallesindeki Avni Akyol Öğretmenevi Müdürü Adnan Kırca’dan Ramazan ayı dolayısıyla kapatılan öğretmenevi bahçesindeki lokalin hizmet vermese de kapısının açık tutulması isteğinin reddedildiği ileri sürüldü.

Düzce’nin tanınmış vaizlerinden Halis Kırca’nın oğlu olan Öğretmenevi Müdürü Adnan Kırca’nın Vali Yardımcısı Serimer’e tavrından rahatsızlık duyduğu öne sürülen sivil toplum kuruluşlarının, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’dan randevu talep ettiği, Vali Yardımcısı Serimer’e gösterilen tavrı ve lokala yönelik uygulama hakkındaki rahatsızlıkları ileteceğini iddia edildi.

Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Emekli-Sen’in Düzce temsilcileri Öğretmenevi Müdürü Kırca’nın devletin vali yardımcısı yönelik tutumdan son derece rahatsızlık duyduğu, konuyla ilgili Düzce Barosu, Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisi’ni bilgilendirdiği kamuoyunda konuşuluyor.

Lokal için Ramazan ayı dolayısıyla kapatma kararına ilişkin ilgili mercilere resmi başvuruların yapıldığı konuyla ilgili somut adımları en kısa sürede atılacağını ileri sürüldü.

Haber: Y.SEVER