Düzce'de 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başladı.Anıtparkta düzenlenen törene Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, daire müdürleri, siyasi parti il temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören öncesi Zübeyde hanım kız meslek lisesi öğrencileri törene katılanlara müzik ziyafeti verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer öğretmenlerle birlikte Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Kutlama töreni, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nki Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. 

Buradaki etkinlikte konuşan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Öğretmenlerin, toplumda önemli görevler üstlendiğini belirterek, her meslek grubundan insanın hayatlarında öğretmenlerin silinmez izleri olduğunu söyledi. Sezer, Van depreminde hayatını kaybeden 72 öğretmen için Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. 
Öğretmenlerin sayesinde makam ve mevki sahibi olduklarını kaydeden Sezer,''Bu nedenle onurlu mesleğe sahip olan mesleğimizi gururla muhafaza etmemiz, insanlara kötü bir şekilde yansıyacak davranışlardan uzak durmamız gerekiyor. Çocuklarımızın kafalarını güzelliklerle, faziletlerle, insan, vatan, ecdad, bayrak sevgisi ve manevi değerlerle donatmak bizim asli görevimizdir'' dedi. 

Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayacak olan öğretmen adayları sahneye tek tek çağrılarak öğretmenlik yemini etti. 

Program daha sonra Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi vermesiyle devam etti. 

Belge verme merasiminin ardından konuşan Düzce Valisi Şahin, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen adaylarına meslek hayatlarında başarılar dilerken Emekli öğretmenlere de bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Şahin, öğretmenlik mesleğinin önemli bir sevgi mesleği olduğunu da sözlerine ekledi.

Devlet olarak öğretmenleri huzurlu bir şekilde en iyi imkanlara kavuşturmak gibi bir sorumluluk taşıdıklarını ifade eden Şahin,''Bunun devlet olarak farkındayız. Hem Milli Eğitim Bakanlığı olsun hem de devletin tüm kademeleri olsun bu noktada çok duyarlı davranıyorlar. Eldeki tüm imkanlar değerlendiriliyor. Yapılması gerekenlerin en iyisi yapılmaya çalışılıyor. Öğretmenlerin beklentileri haklıdır, normaldir. Ama bilin ki bu noktada iyi niyetli bir gayret vardır'' diye konuştu.

Program, daha sonra Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından oynanan piyesin ardından sona erdi.