24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı. Mesajlarda öğretmenlik mesleğinin kutsallığı vurgulandı.
Vali Ali İhsan Su, mesajında öğretmenleri ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş fedakar kişiler olarak nitelendirerek “Hayatımızda başarılı olduğumuz her alanda öğretmenlerimizin emeği vardır. Ülkemizin geleceğini onlar kurmaktadır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘ Muallimler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’’ vecizesinde ifadesini bulan yeni nesillerin kıymetini en iyi bilen değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş olanları rahmet ve şükranla anar, emekli ve görevde olan tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle saygılar sunarım.”dedi.
Vali su’nun yanı sıra siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileride yayınladıkları mesajlara tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı…