24 Kasım tarihi Öğretmenler Günü öncesi Türk Eğitim Sen Düzce İl Temsilcisi İsmail Şişman, öğretmenlerin sorunlarına dair bir basın açıklaması yaptı.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözünü hatırlatarak basın açıklamasına başlayan Şişman, hizmet üreten öğretmenlerin sürekli ihmal edildiğini belirtti ve öğretmenlerin 657 sayılı devlet memurları kanunu ile zor durumda bırakıldığını söyledi. Şişman, “657 sayılı devlet memurları kanunu ile yapılması planlanan ve iş güvencesini kaldırmayı hedefleyen söylemler nedeniyle tedirginlik yaşamaktadır. Memurun iş güvencesine göz dikmek kabul edilmesi mümkün olmayan ve düşünülmesinin dahi memura yapılacak en büyük ihanetin olduğu bir söylemdir. Türk Eğitim Sen olarak bu ve benzeri çalışmaların her zaman karşısında olacağımızı bir kez daha yineliyoruz.” Dedi.

Şişman, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından öğretmenler günü münasebetiyle yaptırdığı anketin sonuçlarını paylaşarak öğretmenlerin ekonomik anlamda sıkıntıda olduğunu ifade etti.

Şişman son olarak öğretmenlerin sorunları için nasıl bir beklentide olduğunu belirtti. “Ülkemiz ve geleceğimiz adına hayati bir önem taşıyan öğretmenlerimizin yaşadığı sorunlar ortadadır. Laf kalabalığından ziyade öğretmenlerimize samimi bir yaklaşım göstermek, empati kurabilmek, onları anlayabilmek temel yaklaşım olmalıdır. Keza bu müstesna güne anlam ve önemi itibariyle bakıldığında öğretmene gösterilen sevgi ve saygının bir bakıma topluma verilen değerin de bir yansıması olduğu asla unutulmamalıdır. Bu açıdan öğretmenler günü, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin değerinin bir kez daha düşünülüp onların milletimiz için değerinin anımsandığı bir gün olmalıdır. “

Haber;Y.SEVER