Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Ak Parti Genel Merkezi'nde Genel başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından kabul edildi. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetleme kurulu Üyesi Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan'ın da hazır bulunduğu görüşmede 15 Temmuz darbe girişiminde Türk medyasının gösterdiği dayanışmadan övgüyle bahsedildi. Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Öznur Çalık, TGF’’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ’’15 Temmuz sürecinde halkımız ,siyasiler ve Türk medyası birliktelik sergiledi" diyerek medyanın 15 temmuz darbe girişiminde gösterdiği birlik ve dayanışmaya teşekkür etti. 
"Ülke olarak 15 Temmuz süreci yaşadık ve geçirdik. Olağanüstü günlerden geçiyoruz. FETÖ terör örgütü ve bağlantıları temizleninceye kadar mücadele edeceğiz.15 Temmuz sürecinde tüm siyasi partiler, halkımız ve Türk medyası ile birlikte ve beraberce bu hain saldırılara karşı el birliği ile karşı durduk" diyen Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:"Ülkemiz bu sıkıntıları aşarak aydınlık ve huzurlu günlere kavuşacaktır." dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Çalık, konuşmasının devamında basının önemi üzerinde durarak :"Yaşadığımız o acı olaylarda da basınımız 24 saat uyumadan görevini eksiksiz yapmıştır. Bugün OHAL var. OHAL vatandaşımız ve halkımız için değil. Terör ve teröristler için OHAL var. Devletimizin içine sızmışlar, Askeriyemizin içine sızmışlar. Emniyet teşkilatımızın içine sızmışlar. Her yerde varlar Tüm bunlar tabi ki temizlenecek Bunu yaparken de titiz bir çalışma izleniyor.Yaşın yanında kuru da yanmasın diye uğraşıyoruz" dedi.

TGF: "MEDYA, TARİH YAZMIŞTIR"

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Ak Parti Genel başkan Yardımcısı Öznur çalık'a hitaben yaptığı konuşmada :" Türk medyası, yaygın ve yerel medya 15 Temmuz darbe girişimine karşı tarih yazmıştır’’dedi. 15 Temmuz darbe girişimi üzerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Karaca :"Türkiye bu hain saldırıdan ve darbe girişimine halkıyla ,siyasetçisi ile askeri, emniyeti ve diğer birimleri ile tek vücut olarak göğüs germiştir.

Bununla beraber Türk medyası olarak yerel olsun ,yaygın olsun darbe girişimine karşı halkımızın aydınlanmasında ve bilgilendirilmesinde önemli rol oynamıştır. Bundan bizler Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak gurur duyduk" dedi. Yapılan ziyaret karşılıklı sohbet ve gelecek günler üzerine fikir teatisi ile sona erdi.

Haber; E. TAYHAN