2016 yılında ülke 15 Temmuz darbe girişimiyle sarsılırken girişim, halkın sokaklara çıkıp darbe girişimini sonlandırmasıyla yapılan girişim son bulmuştu. Darbe girişiminin ardından ülkede hala devam eden OHAL ilan edilmişti. O tarihten itibaren hala devam eden operasyonlarla birçok kişi görevden alınmıştı.

Darbe girişiminde dolaylı da olsa etkisi olan vatandaşlar için dosyalar oluşturulmuş ve bu dosyalar OHAL Komisyonu tarafından ele alınmıştı. OHAL Komisyonu, yapılan başvurularla ilgili son durumu açıkladı. OHAL döneminde ihraç edilen binlerce kişinin yaptığı başvuru yanıt beklerken, OHAL Komisyonu'ndan açıklama geldi.

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu, bugüne kadar meslekten ihraç edilenlere ilişkin 17 bin başvuruyu sonuçlandırdı. Komisyon, 660 başvuru için mesleğe iade kararı verdi. Başvurulardan 14 bin 350'sini reddeden Komisyon, bazı KHK'lar ile göreve iade edilen bin 990 başvuru için de ön inceleme kararı aldı. Komisyonda, 91 bin 905 başvurunun incelenmesi ise devam ediyor.

İncelenen dosyalar arasında Düzce’den de isimlerin olduğu bilinirken 660 mesleğe iade edilen kişiler arasında Düzce’den de isimlerin olup olmadığı ise bilinmiyor. Ele alınan diğer dosyalar arasında da Düzce’den isimlerin yer aldığı biliniyor.

Haber: M.AYDIN