Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının 11 Mart'ta kamuoyuna açıklanmasının ardından, ülke genelinde tedbirler üst seviyeye çıkartılmış, bu tedbirler kapsamında, okullar tatil edilerek, uzaktan eğitim dönemi başlamıştı.

Dün akşam gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile kameralar karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Uzaktan Eğitim döneminin 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Düzce ve Bolu’da özel okulları bulunan Öncü Kültür ve Eğitim Vakfı (ÖKEV) Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı, konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak veli ve öğrencileri bilgilendirdi. Bu dönemde eğitim kurumlarındaki tüm öğretmen ve yöneticileri ile birlikte velilerin ve öğrencilerin yanlarında olduklarını belirten Tonyalı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz üzere uzaktan eğitim dönemi 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldı. İnsanlara sağlığın ve özgürlüğün kıymetini şiddetli bir derecede gösteren bu dönemde öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için tüm yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isterim. Öngördüğümüz ve hazırlıklarını önceden yaptığımız bu süreçte ilk haftadan itibaren çok verimli ve sorunsuz bir şekilde eğitimimiz devam etmektedir. Okullarımıza 2020-2021 dönemi için kayıt yaptıran öğrenci adaylarımız da uzaktan eğitim sürecine katılabilmektedirler. Bu dönem boyunca tüm öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz sizlerle iletişim halinde olacaklardır. Sağlıklı günler dilerim.”