Dört Bakan tarafından açıklanan servisler konusunda alınan yeni önlemlerden bazıları şöyle: 

* Okul servislerine yeni bir yönetmelik ile yeni düzen getirildi.
* Rehber öğretmenlere servisler hususunda tutanak tutma yetkisi verildi. 
* Servislerde araç takip sistemleri zorunlu hale getirildi. 
* Milli Eğitim Bakanlığı, servis şoförü sertifikası verecek. 
* Şoförlere hekimden her yıl rapor şartı getirildi.
* Şoförler zorunlu sertifika eğitimi alacak. 
* Kişiler hakkında açılan soruşturmalar da şoförlüğe engel sayılacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
“Sadece okulda verilen eğitimin kaliteli olması yetmez. İyi şartlarda taşınması kaliteli eğitimin olmazsa olmazlarındandır. Sağlıklı, güvenli ve kaliteli hizmet seviyesinin sağlanması için tüm görevlilerin uyum içinde olması ve servis denetiminin de aksatılmadan yürütülmesi esastır.”

Komisyonda öğretmen ve veliler olacak
“Araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yerine getirilecek. Bu sistemde de eksiklikler olabilir. Daha iyi olurdu diyen velilerimiz de olabilir. Bu konuda bir şikayet varsa bizim bakanlığımızın iletişim merkezi var 147. Buraya bildirirlerse biz de evlatlarımıza daha iyi bir hizmet veririz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
“Önemli olan bu önlemleri yazmak değil, uygulamaktır. Okul içerisindeki çocuklarımızı taşıyacak olan araçların belirlediğimiz ilkelere uymaması bizim denetimler ile ortaya çıkarabileceğimiz bir durumdur. Yani devlet olarak denetim çok önemlidir. Dün Hatay'a gittik. Bize burada anlatılan farklıydı, Vali'nin bildirdikleri farklıydı. Sahaya indiğimizde duyduklarımız da farklıydı. Servis konusunda denetimler İçişleri Bakanlığı'na bırakılmalı. Biz burada müsamma göstermemeliyiz, göstermeyiz. Hiç kimse darılmasın, gücenmesin. BU düzenlemelerin uygulanabilirliliği önemliydi. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Denetimlerimiz devam edecek, dün 32 bin 438 okulun çevresinde kolluk kuvvetlerimiz uygulama yaptı. Bu beşinci uygulamaydı, biz bu denetimlere devam edeceğiz. Ailelerimiz rahat olsun ki, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Devlet denetleyecek, ancak vatandaşımızın da bir gözünün servis araçlarının içinde olması gerektiğidir.” 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
“Çocuklarını okula gönderen anne babalarının huzur içinde olması, çocukların evlerine güven içinde gelmeleri bu toplantımızın temelini oluşturuyor.  

Evlatlarımızın güvenliği için 4 bakanınız olarak buradayız. Uzunca bir süredir yapılan çalışmanın neticesini sizlerle paylaştık. Velilerimizin huzur içinde olmaları ve evlatlarının okul dönüşünü beklerken kaygı değil güven duygusu içinde beklemeleri bizim bu çalışmamızın temelini oluşturuyor. Bu yönetmeliğin en önemli farkı taşıma faaliyetinin güvenli hale getirilmesi.

0-3 yaş arası çocukların da güvenliği güvenceye alınıyor. Kreşlerin bakımları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait.”