Akçakoca ilçesinde akşam saatlerinde etkisi altına alan fırtına, ilçenin farklı bölgelerinde birçok ağacı yerinden sökerken, bir ortaokulun da çatısını uçurdu. Düzce'yi etkisi altına alan şiddetli yağış ve fırtına Akçakoca'da kendini iyiden iyiye hissettirdi. Dalgaların yükseldiği ilçenin bir çok noktasında ağaçlar rüzgara teslim oldu. Birçok ağacı yerinden söken şiddetli fırtına şehrin bazı noktalarında da maddi hasara sebep oldu.



Akçakoca'da bulunan Hamiyet Sevil İlk ve Ortaokulu'nun çatısı ilçeyi etkisi altına alan şiddetli fırtına sebebiyle uçtu, Şehit Ercan Çelik öğrenci yurdunun çatısındaki güneş ısı paneli de rüzgar sebebiyle hasar gördü. Fırtınanın gece meydana gelmesini şans olarak değerlendirilirken öğrencilerin eğitim öğretim saatinde yaşanmamasının büyük bir felaketi önlediğine dikkat çekildi.
Haberi alan kurum yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ise uçan okul çatısının çevreye zarar vermemesi için gerekli güvenlik tedbirlerini alırken, okulunun çatısının onarım çalışmaları  sabahın erken saatlerinde başladı.