Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği olağanüstü toplandı. Düzce belediyesinde gerçekleştirilen toplantıda birliğin yeni başkan seçimi ve üye seçimleri yapıldı. Gölyaka ve Gümüşova Belediye başkanlarının katılmadığı toplantıda İsmail Bayram yeniden birlik başkanı seçildi.

Gizli oy açık sayım şeklinde yapılan seçimde birinci başkan vekili Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak olurken ikinci başkan vekili Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç oldu. Katip üye olarak Cumayeri Belediye Meclis Üyesi Şahin Yıldız ve Boğaziçi Belediye Meclis üyesi İrfan Çavuş seçildi.

Yapılan seçimin ardında toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantı sonrasında basına hiçbir açıklama yapılmazken Yığılca İlçesi Hecinler Köyü Mevkii'nde yapılması planlanan Katık Atık Bertaraf Tesisi için 800 Bin TL ödenerek arazinin satın alındığı bilinirken burası ile ilgili konunun davalık olduğu ve onun sonuçlanma sının beklendiği öğrenildi.

Katı atık depolama tesisi ile ilgili toplantı sonunda birlik başkanı İsmail Bayram herhangi bir açıklama yapmadı.

Bilindiği gibi, konu ile ilgili geçtiğimiz ay açıklama yapan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar 310 dönümlük düzenli çöp döküm sahasının proje çalışmalarının tamamlandığını, alanda arıtma, sosyal alanlar, idari binalar gibi çok çeşitli tesisler olacağını belirtmişti. Bayraktar, Projenin tamamlandığını, ÇED raporunun alındığını ve İhale aşamasında olunduğunu açıklamıştı.

Haber; R. BAL