Düzce Belediyesi Özel Denetimli Halk otobüsleri mücavir alana girdikleri için ceza yiyince dün öğleden itibaren Soğancı’dan ileriye ne yolcu götürüyor ne de yolcu alıyor.

Otobüs şöförleri mücavir alan dışına çıktıkları için otobüslere her seferinde 2 bin TL ceza yazılmasına tepki göstererek böyle bir karar alırken, bu arada olan vatandaşa oluyor.
Muncurlu, doğanlı, kirazlı köyleri başta olmak üzere mücavir alan dışında oturan vatandaşlar ya

Soğancı’ya kadar yürümek zorunda kalıyorlar yada çift vasıta ile gidecekleri yere gidiyorlar.
Otobüsler için dünden itibaren son durak Soğancı. Soğancı’dan itibaren Düzce belediyesi tarafından mücavir alana konulan duraklarsa artık bomboş.

Özellikle okula giden öğrenciler ve Atatürk Araştırma ve uygulama hastanesine giden hastalar için büyük sıkıntı yaratan bu durum karşısında vatandaşlar da yetkilerden bir çözüm istiyor.

Bize yazık günah değil mi? 

Otobüse binmek için Kirazlı’dan Soğancıya kadar yürümek zorunda kaldığını ifade eden bir vatandaş, “Otobüsle gidip gelemiyoruz. Bütün halkımız mağdur durumda. Köyde halkımızda toplanıp valiliğe gideceğiz. İki araba değiştirmek zorunda kalıyorum. Belki benim cebim de para yok. Bize yazık günah değil mi?”diye şikayetini dile getirdi.

Biz de vatandaş da mağdur

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı İsa Üçüncüoğlu, hatların ihalesi alındığında böyle bir engel bulunmadığını, değişen yönetmelik ve yetki belgeleri nedeniyle artık mücavir alana giremediklerini söyledi. Konuyla ilgili yasal sürecin beklendiğini ifade eden Üçüncüoğlu, hem vatandaşın hem de kendilerinin mağdur olduğunu söyledi.

Üçüncüoğlu, “Biz gitmiyor değil de gidemiyoruz. Gittiğimizde ceza yiyiyoruz. Bugüne kadar 20 milyar ceza yedik. Dün 3 otobüsümüz bağlandı. Vatandaş mağdur olmasın diye daha önceden inisiyatif kullanıp gidiyorduk. Sorunun çözümü Valilik. Burada otobüs şoförleri de vatandaşlar da mağdur. Bu konu ile alakalı emniyet müdürümüzle görüştük. Valiliğe konu rapor olarak iletildi. Şuanda rapor valimizin masasının üzerinde. Nasıl bir karar çıkar biz de bilmiyoruz. İç işleri bakanlığımızdan 11 tane köyün bulunduğu bu mücavir hatlar belediyemiz tarafından alındı. Yasal süreci bekliyoruz. Belediyemizden gelecek yazıyı bekliyoruz. Biz gitmek için hazırız.”

Haber: S. KAŞKIR